Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Het boeken steuntje in de rug

Het boeken steuntje in de rug

We kennen het vast allemaal wel dat we boeken in de kast zetten en dat ze weer omvallen. Daar heb je dan weer iets voor nodig dat de boeken tegenhoudt. Dan is een boekensteun zeker wel een optie. En de boekensteunen zijn er in verschillende maten en vormen

werking van de boekensteun

De boekensteun is een gebruiksvoorwerp. Wanneer je in de boekenkast allemaal boeken hebt staan zorgt de boekensteun er voor dat ze niet omvallen. De boekensteunen zijn er in twee varianten:

• De boekensteun met een gewicht
• De boekensteun met een plaatje aan de onderkant

De boekensteunen zijn er in verschillende soorten maten en vormen. Er zijn ook boekensteunen die kracht uit beelden. Je kunt dan denken aan twee olifanten die met hun koppen tegen de boeken aan staan. Het gebruik van een boekensteun geeft een gestructureerde en opgeruimde kast. Je kunt natuurlijk ook een stapeltje boeken tegen de andere boeken aan leggen maar het is toch mooier om een mooie boekensteun te gebruiken?

Verschillende soorten boekensteunen

Een boekensteun kan je vinden in verschillende vormen. Je kunt dan denken aan een dier zoals een hond, olifant, uil en andere dieren. Maar je hebt ze ook in verschillende materialen. De gietijzeren boekensteunen zijn natuurlijk wat betreft gewicht mooi zwaar en daardoor vallen boeken niet snel om.

Bij Decoaction zijn heel veel verschillende modellen. Ze zijn er in verschillende figuren, modellen en grote. Juist door het gebruik van de boekensteun houd je het mooi netjes in de kast maar past het wel bij je interieur.

Je hebt dan ook twee types van boekensteunen:

• Eendelig: Deze boekensteunen bestaan uit een stuk en een kant geef steun aan boeken.
• Tweedelig: Deze boekensteunen bestaan uit twee delen. De boeken staan dan tussen de boekensteunen. Je kunt ze daarom ook overal neerzetten omdat er geen ander steunpunt nodig is.

Waarom heb je een boekensteun nodig

Zoals al eerder vermeld is het een goede hulp bij het overzichtelijk en netjes houden van de boeken. Natuurlijk kan je ze op een plaats zetten maar je kunt ze ook op verschillende plaatsen in je interieur zetten. Een boekensteun kan natuurlijk dienen als boekensteun maar het kan ook evengoed dienen als decoratief element in je interieur.

Boekensteunen voor kinderen

Er zijn ook boekensteunen voor kinderen die juist heel origineel zijn wat ontwerp betreft. Wanneer je een boekensteun haalt voor kinderen is het wel zo mooi dat je er eentje kiest die ook goed past bij de inrichting van de kinderkamer. Fantasie is dan wel heel erg belangrijk. De boekensteunen zijn natuurlijk ook een stimulans om het kind aan het lezen te krijgen. Tegenwoordig zijn kinderen veel bezig met technologie.

Boekensteunen functioneel of decoratief

Je hebt eigenlijk twee soorten boekensteunen. De functionele en de decoratieve. Beiden hebben hun eigen kenmerken:

• Functioneel: Deze boekensteun is ontworpen om zijn functie. Het wordt dan ook niet als decoratief object gebruikt. Meestal staat het op een plek waar het niet snel opvalt maar dat het nut er van is.
• Decoratief: Deze boekensteunen hebben als functie decoratief te zijn. Het is dan erg belangrijk dat er aandacht aan het ontwerp besteed wordt. Het moet per slot van rekening bij de inrichting van de kamer passen.




Van welk materiaal kan een boekensteun bestaan

Ondertussen is het wel duidelijk dat er verschillende soorten boekensteunen zijn. We weten al dat er eendelige en tweedelige boekensteunen zijn maar ook de functionele of decoratieve boekensteunen. Maar de boekensteunen kunnen ook uit verschillende materialen bestaan zoals:

• Metaal: Deze zijn decoratief maar niet altijd heel erg zwaar. Maar ze doen wel hun werk
• Kunststof: Deze hebben aantrekkelijke ontwerpen maar ze zijn vaak niet bestendig.
• Hout: Deze zijn robuust en kunnen veel gewicht dragen omdat ze zwaar zijn
• Methacrylaat: Het kenmerkt zich door transparantie en stevigheid
• Karton: Deze kunnen niet veel gewicht dragen maar zijn wel van gerecycled materiaal
• Acryl: Dit kunststof materiaal kan goed voor zwaardere boeken werken

Voordelen en nadelen van boekensteunen

Een aantal voordelen van de boekensteunen zijn dat ze boeken overzichtelijk houden, ze hebben voordelige opties en zijn ook zeer decoratief.
De nadelen van de boekensteunen zijn dat het niet bestemd is voor veel boeken en dat ze kunnen krassen op de meubels.