Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

De windgong wat is de meerwaarde?

De windgong wat is de meerwaarde?

Wanneer je een windgong neemt haal je wat positieve energie naar je toe. Je kunt hem in huis, tuin of balkon hangen. Wanneer je het buiten hangt heb je wat muzikale sfeer in de tuin. De wind zorgt er voor dat het geluid gaat maken wat vrolijk, gezellig en rustgevend kan zijn.

Wat is een windgong?

Een windgong wordt ook wel windorgel genoemd. Een windgong hang je over het algemeen buiten in de wind en zorgt voor een vrolijk geluid wat ook nog eens gezellig en rustgevend kan zijn. Er zijn natuurlijk heel erg veel verschillende soorten windgongen en daarom is er ook niet één hetzelfde maar juist elke windgong is uniek. De verschillende windgongen kunnen dan ook gecombineerd worden. Hoe harder het waait, hoe meer geluid de windgong geeft. Dit kan dan weer zorgen voor wat rust en ontspanning.

Een windgong is ook nog eens heel erg decoratief. Het ophangen is heel erg eenvoudig. Je kunt ze gemakkelijk aan een schutting, balkon of pergola hangen.

Achtergrondinformatie over de windgong

De windgong komt uit het oosten. Het geluid van de windgong heeft wat vrolijks en mystieks. De wind bepaald de volgorde van de klank en ook het volume wordt door de wind bepaald. Door het geluid van de windgong kun je tot jezelf komen. Wanneer je de windgong in huis of buiten hebt hangen zorgt het er voor dat er een rustgevende atmosfeer tot stand komt.

In Feng Shui wordt de windgong veel gebruikt. Het activeert de Chi energie, het beschermt ook tegen negatieve energie. In Feng Shui hebben ze een aantal richtlijnen aan de plek waar de windgong wordt gehangen: het gaat om het materiaal waar ze van gemaakt zijn, de hoeveelheid buizen, staafjes of bellen en de symbolen die in het ontwerp staan. In bepaalde gebieden hangen ze een metalen windgong en in andere gebieden een windgong van Keramiek.

Bij meditatie, healing en relaxing wordt ook wel een windgong gebruikt. In Nederland wordt het in hoofdzaak gebruikt als decoratie in huis of tuin.

Diversiteit van de windgong

Een windgong staat dus bekend om het geluid omdat het een lust voor het oor is. Per windgong is het geluid anders. Dit komt door het verschillend gebruikt materiaal. Natuurlijk kan je een windgong in allerlei soorten, vormen en maten verkrijgen. Het materiaal is eigenlijk wel heel erg belangrijk bij een windgong. Zo worden er bijvoorbeeld de volgende materialen gebruikt voor een windgong:

• Windgong bamboe: Deze wordt vaak de Indonesische Windgong genoemd. Het is dan ook van bamboe gemaakt zoals de naam al aangeeft. Vaak zijn het de holle buizen die het geluid voortbrengen. Ze hebben vaak verschillende lengtes waardoor ze verschillende warme hoogtes van de klanken teweeg brengen. Wanneer je ze regelmatig insmeert met Bamboe-olie en niet in de zon hangt, kan je er heel erg lang van genieten. De Bamboe windgong is goedkoop, natuurlijk, gemaakt van milieuvriendelijk materiaal en absorbeert veel geluid.

• Houten windgong: Een houten windgong heeft lagere tonen dan die van een metalen windgong. Ook Hout behoort tot de natuurlijke elementen van de Feng Shui. De houten windgong geeft een knus gevoel

Metalen windgong: Wanneer je op zoek bent naar een windgong die de Yang Energie heeft dan moet je de windgong van metaal hebben. De aluminium buizen geven een klinkend geluid en zou werkt goed tegen ziekte en ook bij het afvoeren van negatieve energie. Men beweerd dat je met klinkend metaal energie in een ruimte kan reinigen.

De invloed van klanken

Geluid heeft een groot impact op de mens en zijn welzijn. De geluidstrillingen dringen door de botstructuren heen. Wanneer je ritmische geluiden hoort wil de mens graag bewegen en maken ze dopamine en oxytocine als je samen naar geluiden kan luisteren. Ook kan geluid de beiden hersenhelften met elkaar verbinden. Klanktherapie en sound healing is bedoeld voor diepe ontspanning en loslaten van emoties of afvalstoffen. Wanneer geluid in huis is veranderd de energie ongemerkt. Wanneer je dus al de besproken effecten wilt bereiken dan is een windgong een mooie optie. Natuurlijk is en blijft de windgong een leuke decoratie voor in huis en in de tuin met het effect dat er ontspannen kan worden door de klanken.