Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

De geluksvogel van metaal

De geluksvogel van metaal

De metalen geluksvogels zijn nog niet heel erg bekend in Nederland maar daarom zijn ze niet minder mooi. Het is juist een mooie aanvulling voor de tuin of misschien wil je die juist wel gewoon in je interieur hebben. Aan de silhouet kan je precies zien om welke soort vogel het gaat.

Wat is een metalen geluksvogel

Simpel gezegd is het een vogel van metaal. Deze geluksvogels kunnen heel erg lang op de tak zitten. Ze kijken dan uit over de tuin en de omgeving. Langzaam ontstaat er een roestlaagje op het metaal. Juist daardoor krijgen ze een robuust karakter. De scherpe punt die er aan zit kan je in een boom slaan met een hamer. De metalen geluksvogels worden daarom ook vaak buiten gebruikt als tuindecoratie. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de metalen geluksvogel geen roestlaagje te laten krijgen dan kan je ze verven of een transparante lak er op doen.

De bedenker van de geluksvogel

De geluksvogel is bedacht door Phil Waters die in Engeland geboren is en opgegroeid is in Nieuw-Zeeland. Hij is een Industrieel ontwerper. Hij wilde de omgeving wat mooier maken. Daardoor is hij vogels gaan ontwerpen en toen een voorbijganger er graag eentje wilde hebben is hij er meerdere gaan maken en deze ook gaan verkopen onder de naam metalbird. Toen Henk Lakeman uit Amsterdam ze zag is hij ze gaan verkopen in Nederland. Henk is nog wat typisch Nederlandse vogels gaan ontwerpen om op die manier bomen, schuttingen en balkons opvrolijken. Henk maakt de geluksvogels in zijn werkplaats.

Om bij te dragen aan de natuur in Nederland gaat er van elk verkochte geluksvogel een deel naar de vogelbescherming in Nederland zodat het werk van de vogelbescherming ondersteund wordt.

Waar is de geluksvogel van gemaakt

De metalen geluksvogels worden gemaakt van cortenstaal. Dit is een metaalsoort dat door weersinvloeden een laagje roest ontwikkeld. Daardoor krijgt de geluksvogel een roestbruine kleur maar beschermt ook tegen doorroesten. Doordat cortenstaal onverwoestbaar is vraagt het ook geen onderhoud. Door de roestbruine kleur geeft het een warme kleur en past het in iedere tuin.

Wat is cortenstaal

Cortenstaal is een metaal legering waar koper, chroom, nikkel, fosfor en silicium toegevoegd is. Onder invloed van weersomstandigheden krijgt het een roest laag. Het staal roest niet door maar krijgt de roestkleur. Het roesten is een jaar wanneer je het buiten in de weersomstandigheden hebt.

Soorten metalen geluksvogels

Er zijn verschillende metalen geluksvogels die je bij DecoAction kan aanschaffen. Er is natuurlijk voor ieder wat wils.

• De hop
• De visdief
• De kuifmees
• Winterkoning paartje
• Roodborstje voert jongen
• Kolibrie op een bloem
• IJsvogel
• Havik
• Uil

Beschadigd de boom als je de geluksvogel erin slaat

Aan de geluksvogel zit een scherppuntje waardoor je maar een heel klein gaatje maakt. Daar heeft de boom dus zeker geen last van. Wanneer je een jonge boom hebt is het wel verstandig om te wachten tot het voorjaar voorbij is. De sappen stromen dan ook wat minder hard door boom.

De geluksvogel cadeau geven

Wanneer je een geluksvogel cadeau geeft heb je toch wel een heel origineel cadeau. Het is natuurlijk ook erg attent om iets te geven wat origineel is. Het unieke kunstwerk vindt in elke tuin altijd wel een leuk plekje. Wanneer er geen boom is waar je de geluksvogel in kunt slaan is er vast wel een schutting of iets dergelijks waar het in geslagen kan worden. Het mooie van de geluksvogels is dat ze door de brievenbus passen. Dus je kunt iemand ook echt er mee verrassen.

Waar bevestigd ik de geluksvogel

De geluksvogel kan eenvoudig in een boom geslagen worden maar het kan ook in een schutting of op een balkon ergens in geslagen worden. Wanneer je het in een schutting slaat kan je ook nog eens overwegen om er een leuk vogelhuisje bij te hangen. Wanneer je de geluksvogel in een muur of kozijn wilt hebben kan je dit eenvoudig doen met een plug. Je kunt de geluksvogel ook op de kop van het dak van de schuur hangen. De geluksvogel komt dan ook heel erg goed tot zijn recht. De geluksvogel kan natuurlijk ook gewoon binnen opgehangen worden. Het voordeel is dat het niet roest.