Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Historie van de brievenbus: de rol van het rode vlaggetje

Een brievenbus kopen en daarvoor op zoek naar een mooi en bijzonder model? Een bus met een rood vlaggetje is dan een uitstekende keuze. Typisch naar het Amerikaanse model, dat een heel handig extraatje blijkt te bieden.

Op die manier is een brievenbus veel meer dan een postgleuf in de deur. Sterker nog, het is een onderdeel van de tuin dat er tegelijkertijd voor zorgt dat u meteen ziet wanneer er post is.

De manier waarop we vandaag de dag gebruik maken van een brievenbus is wat dat betreft heel anders dan hoe we dat in het verleden deden. Het betekent dat de postbode vandaag meer meters moet maken, zodat we weer gewoon kunnen zien of er post is. We gaan terug in de historie van de brievenbus met het rode vlaggetje, waarvan u online nog altijd een prachtig model kunt bestellen.

Staande brievenbus: vooraan in de tuin


Oorspronkelijk hadden de voordeuren geen gleuf, om daar de post doorheen te doen. In plaats daarvan werd er gebruik gemaakt van een staande brievenbus, in de meeste gevallen helemaal vooraan in de tuin. Dat betekende gemak voor de postcode, maar zorgde ook voor een idee van privacy. De bode hoefde het erf van de mensen niet op te komen, om de brieven en andere post te kunnen bezorgen. In plaats daarvan stond er vooraan in de tuin een brievenbus. Het was voldoende om daarvan de klep te openen en aan te geven dat er post in lag.

De brievenbus vooraan in de tuin komt op met name het platteland nog geregeld voor. In de stad is er vaak geen sprake van een voortuin om de bus in te plaatsen. En ook in andere delen van Nederland is het niet meer zo gebruikelijk om hier gebruik van te maken. Dat betekent dat we het vaak moeten doen met een brievenbus in de deur, maar ook dat de postbode meer meters moet maken. Het is wat dat betreft om twee redenen leuk om gebruik te maken van een staand model. Met het rode vlaggetje natuurlijk, omdat die op een heel handige manier van pas blijkt te komen.

Langwerpig: ruimte voor grote brieven


De staande brievenbus kennen we in Nederland inmiddels ook, vooral op een meer klassieke manier. Dat betekent dat de klassieke langwerpige vorm er niet altijd meer in zit. En dat is jammer, omdat die vorm zo handig is om de post in te doen. Zowel kleine als grote brieven passen er goed in, net als kleine pakketjes. De enige uitzonderingen vormen brievenbuspakjes, die vaak net wat te groot zijn om er goed in te doen. Wat dat betreft is het bij de aankoop van een moderne of een klassieke brievenbus uit de geschiedenis verstandig om goed te kijken naar de vormgeving daarvan.

Vlaggetje: meteen zien of er post is


En dan het rode vlaggetje, zoals bij de brievenbus Rosanna: waar is dat voor? Het is voor veel mensen een mooi onderdeel van de bus. De geschiedenis gaat lang terug tot in Amerika, waar de rode kleur onderdeel uitmaakt van de vlag. Dat is in Nederland ook het geval, maar niet op de manier zoals de Amerikanen daar trots op kunnen zijn. Wat dat betreft lijkt het rood daar naar te verwijzen. Bovendien valt het rood goed op ten opzichte van het grijs, zwart of groen als gebruikelijke kleuren voor de brievenbus. Daardoor valt goed te zien of er post is.

Dat is namelijk de reden dat het rode vlaggetje op de brievenbussen zit. Op het moment dat de postbode er de krant of de post in doet zet hij of zij het vlaggetje omhoog. Het is op die manier heel eenvoudig om na te gaan of er post is, waardoor bewoners dat niet steeds zelf hoeven te controleren. Als het vlaggetje naar beneden blijft is er nog geen post, terwijl een omhoog staand vlaggetje aangeeft dat er wat in zit. Op die manier is een mooi onderdeel van de bus bovendien op een leuke manier functioneel, zoals we dat van andere staande brievenbussen over het algemeen niet kennen.

Enthousiast over de brievenbus met het rode vlaggetje? Die is online te koop, net als de verschillende andere modellen. Vergelijk online de verschillende brievenbussen, zodat u daar op uw gemak een keuze uit kunt maken. Voor een mooi historisch model die zo uit het verleden lijkt te komen, of een moderne bus met een meer ronde vormgeving. En heeft u vragen over een van de modellen of het vlaggetje? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.