Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Een boekensteun, leuk als cadeau, ook als je niet van lezen houdt

Een boekensteun, leuk als cadeau, ook als je niet van lezen houdt

Hoe lastig is het niet om voor iemand een leuk cadeau te vinden. Een cadeaubon of een flesje wijn is zo gekocht. Echt persoonlijk kun je zo’n cadeau natuurlijk niet noemen. Het is veel leuker om iets cadeau te doen wat goed bij hem of haar past. Zoek je een origineel cadeau voor iemand die van lezen houdt, denk dan eens aan leuke boekensteunen. Een leuk cadeau om te geven, maar nog leuker om te krijgen. Zelfs als je niet van lezen houdt.

Een boekensteun is er in verschillende soorten

Een boekensteun, het lijkt zo eenvoudig en dat is het natuurlijk ook. Je gebruikt boekensteunen om boeken mooi recht op te laten staan op bijvoorbeeld een boekenplank of een dressoir.

Ze zijn er in diverse soorten en maten en van verschillende materialen. Kijken we naar het systeem, dan zijn er in feite twee mogelijkheden.

Allereerst is er de boekensteun waaraan aan de onderkant een plaatje is bevestigd. Dit zijn meestal metalen boekensteunen. De boeken die op het plaatje staan, zorgen voor het benodigde gewicht om de boekensteun op zijn plek te houden. Het verticale deel houdt de boeken op zijn plek. Zo simpel werkt het.

De meest verkochte boekensteun is degene die op zijn plaats blijft staan door zijn gewicht. Het benodigde gewicht om de boeken tegen te houden zonder dat hij wegschuift of omvalt, op twee manieren worden gerealiseerd.

Zo zijn er holle boekensteunen, die je kunt vullen met bijvoorbeeld zand. Hierdoor krijgt de boekensteun voldoende gewicht om de boeken te kunnen ondersteunen. Meestal wordt het gewicht echter bereikt door de toepassing van bepaalde materialen die van zichzelf al zwaar genoeg zijn. Hierbij kun je denken aan hout, maar nog beter is gietijzer of steen.

Voor ieder wat wils

Boekensteunen zijn uiteraard gemaakt om boeken op zijn plaats te houden. Ze worden al eeuwenlang gebruikt. Iedereen die graag boeken leest heeft wel een setje ergens in huis staan. Zoals gezegd zijn zeer in allerlei vormen en maten.

Ben je gewoon op zoek naar een heel praktische boekensteun, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een boekensteun met een plaatje. Deze vallen nauwelijks op maar houden de boeken perfect op zijn plaats. Ideaal voor gebruik in een strak interieur en voor mensen die niet van al te opvallende boekensteunen houden. Ze zijn vrijwel altijd van metaal in zwart of wit. Als je wat verder gaat zoeken, zul je ook wat opvallendere kleuren tegen komen. Zo kun je de boekensteunen goed matchen met de rest van het interieur.

Heb je liever een wat meer opvallende boekensteun, dan is er ook enorm veel keuze. Zo zijn er boekensteunen van steen of metaal in allerlei vormen. Zo heb je boekensteunen in de vorm van allerlei soorten dieren. Maar ook van voertuigen, personen et cetera. Voor ieder wat wils dus. Natuurlijk is het dan het leukste om een voor een boekensteun te kiezen die goed bij de persoon past.

Je hebt zelfs multifunctionele boekensteunen. Uiteraard houden ze jouw boeken prima op zijn plek. Daarnaast kunnen ze zijn voorzien van een klokje of zelfs verlichting. Ideaal natuurlijk want zo worden jouw boeken ook op een fraaie wijze belicht. Ook hierbij zijn er weer allerlei varianten. Het kan zijn dat de boekensteun van binnenuit wordt verlicht. Er zijn ook boekensteunen waaraan een soort schemerlampje is bevestigd. Dit loopt erg uit een van grappige gunstig geprijsde boekensteunen tot aan design boekensteunen waar een stevig prijskaartje aan kan hangen. Voor ieder budget is er echter altijd wel iets te vinden.

Online koop je de leukste boekensteunen kopen

Boekensteunen kun je op veel plaatsen kopen. Hou je van design en ben je op zoek naar echt bijzondere boekensteunen voor in je interieur, dan kun je het best naar een designwinkel gaan. Houd rekening dat je hiervoor wel de portemonnee moet trekken.

Is je budget wat kleiner, dan kun je in veel huishoudelijke winkels terecht. Het is echter veel gemakkelijker om online op zoek te gaan. Dan is de keuze het grootste.

Als je iemand die je lief is een leuk cadeau wil geven, dan zijn een paar leuke boekensteunen dus een goede keuze. Zoals gezegd hoef je er de deur niet voor uit. Online is er meer dan genoeg keuze, zoals bijvoorbeeld een fraaie boekensteun set van gietijzer. Deze zijn er in allerlei vormen en maten. Ze zijn niet alleen heel degelijk en functioneel. Je kunt ze in allerlei vormen, maten en kleuren krijgen.

Weet je bijvoorbeeld niet wat je jouw vader of schoonvader cadeau moet geven voor Vaderdag of met zijn verjaardag, denk dan eens aan boekensteunen. Is hij bijvoorbeeld een liefhebber van honden, koop dan een boekensteunen set in de vorm van honden. Je zult hem er vast en zeker een groot plezier mee doen.