Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Alternatief voor glas in lood in je huis

Alternatief voor glas in lood in je huis

Wanneer je een alternatief wilt voor glas in lood wat je al voor een langere tijd in huis hebt kun je eens een kijkje nemen bij schilderijen op glas. Deze schilderijen hebben afbeeldingen die je naar je eigen smaak kan maken. Ze kunnen op glas maar ook op plexiglas gemaakt worden. Nieuwsgierig geworden?

Wat is een glasschilderij?

Een glasschilderij is een fotoprint op hoge kwaliteit dat gedrukt wordt op glas of op heldere plexiglas. Het plexiglas is zonwerend omdat het UV-werend is en het is in verschillende diktes. Glasschilderijen hebben een bijzondere eigenschap namelijk:

• De diepte door het glas op de afdruk
• De glans van het glas op de afdruk
• Kleuren en lijnen die er uit springen door het glas

Deze glasschilderijen zijn er in verschillende formaten maar ook in heel veel soorten afdruk. Je kunt ze van dieren, natuur, auto’s, motors maar ook een eigen gekozen afdruk kiezen. Ook zijn de glasschilderijen verkrijgbaar in meerdere luiken.

Een afbeelding gedrukt op glas voor ieder interieur

De glasschilderijen zijn een mooi alternatief voor de decoraties die op papier of op een doek gemaakt worden. Door de hoge kwaliteit van de afdruk kunnen er levendige en diepe kleuren gegarandeerd worden. Het schilderij geeft elk detail van een motief en door het extra effect van het glas trekt deze glasschilderijen de aandacht wanneer je bezoek krijgt.

Door het gebruiken van een glasschilderij kan je een interieur een ander karakter geven wat zelfs heel uniek kan zijn. Deze design decoratie past in elk interieur. Het maakt niet uit of het een kamer, slaapkamer, kantoor of keuken is.

Het verschil tussen een glasschilderij en een verf schilderij of poster

Het glasschilderij is geprint op plexiglas of glas op een hoge kwaliteit. Juist daardoor is het minder kwetsbaar en heeft een strakke en moderne uitstraling. Een glasschilderij kan je zelfs buiten ophangen. Dat doe je niet met een verf schilderij. Een verf schilderij heeft vaak een reliëf, dit heeft een glasschilderij weer niet.

Het glasschilderij is vergelijkbaar met een poster van hoge kwaliteit. Alleen een glasschilderij is een stuk beter beschermt en zal dan ook niet oprollen, bollen of kreuken. Het glas schilderij geeft een speciale diepte en dat heb je bij een poster weer niet. Daarbij kan een poster niet buiten opgehangen worden.

Hoe hang je het glasschilderij op?

Bij een glasschilderij zijn verschillende manieren om het op te kunnen hangen. Soms hebben ze ingebouwd ophangsysteem, soms moet je nog klemmen kopen en heel soms zitten er ook oogjes aan de achterkant. Een voorbeeld van een ophangwijze kan zijn dat er dus standaard een oogje aan de achterkant van het glas schilderij zit. Deze kan je dan eenvoudig met een spijker ophangen.

Er zijn ook glasschilderijen die een lijst hebben waardoor het ophangen eenvoudiger is. Wanneer je een schroef of spijker schuin in de muur slaat of boort kan de lijst er aan hangen. Bij het ophangen van een glasschilderij is het handig als je een waterpas gebruikt zodat het schilderij recht hangt. Bij deze manier van bevestigen kan je het beste de schroeven of spijkers in de hoeken van de lijst uit laten komen zodat het schilderij stabiel hangt. Het schilderij hangt recht tegen de muur maar het lijkt dan net of het zo uit de muur komt.

Glas of plexiglas?

Plexiglas wordt vaak als vervanger van glas gebruikt omdat het een aantal voordelen heeft ten opzichte van glas. Je kunt er natuurlijk zelf een keuze in maken wat voor jou het mooiste is. Zowel plexiglas als glas hebben zo hun eigen voordelen.

Voordelen van plexiglas:
• Het is licht in gewicht
• Het is glashelder
• Het is sterker dan glas
• Het is licht- en UV-bestendig
• Het is eenvoudig te bewerken
• Het heeft verschillende kleuren
• Het is Goedkoop

Voordelen van glas
• Het heeft een mooie uitstraling
• Het is glashelder
• Het is stabiel in grote constructies
• Het is krasvast dan plexiglas
• Het is bestand tegen hitte
• Het is vormvast bij hoge en lage temperaturen

Wanneer kies je voor plexiglas en wanneer voor glas

Plexiglas is lichtgewicht en geschikt wanneer er grote gewichtsbesparing nodig is. Glas wordt vaak gebruikt als het in direct contact komt met zonlicht en intensief gebruik.