Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Aankleding van je keuken, houd het landelijk

Aankleding van je keuken, houd het landelijk

Als de keuken er gezellig en leefbaar uitziet worden daar de meeste mensen blij van. De keuken in een landelijke stijl aankleden kan daar dan een mooie oplossing voor zijn. Het is ook erg gezellig om in een landelijke keuken te borrelen met vrienden. Alleen koken in de keuken is niet altijd de enige functie.

De oorsprong van het landelijk interieur

De naam geeft eigenlijk aan dat het om het wonen in een landelijke omgeving gaat. Wanneer je op het platteland woont heb je veel ruimte en is er weinig drukte. Nu is de mening voor veel mensen anders. Want voor de één kan dit ruimte, luxe en privacy betekenen terwijl dit voor een ander eenheid en bescheidenheid betekent. Het landelijke wonen houdt eigenlijk in dat er meer rust is. Je kunt na een dag werken heerlijk ontspannen in een landelijk interieur. Het landelijk wonen maakt het dus aantrekkelijk door rust en gezelligheid. En daar zijn de mensen tegenwoordig veel naar op zoek.

Een landelijke keuken decoreren, wat is de basis?

Het is altijd belangrijk om een basis te leggen wanneer je de landelijke keuken gaat verwezenlijken. Het is van belang dat je altijd begint met de onderdelen die je graag voor langere tijd wilt houden. De neutrale kleuren gebruiken is dan heel erg belangrijk. Ook al heb je een donkere kastjes en een aanrechtblad hoeft dat zeker geen probleem te zijn. Wanneer je er voor zorgt dat de rest in de keuken licht van kleur is dan heb je dat al gauw opgelost. Een muur kan altijd geverfd worden en wanneer je daar geen zin aan hebt kan je dit ook oplossen door andere dingen. Zo kan je kiezen voor houten producten wanneer je bepaalde producten gaat vervangen. Het hout zorgt voor een landelijke warme uitstraling.

Het belangrijkste onderdeel in de keuken

De landelijke keukenstijl is terug van weggeweest uit de jaren dertig. In de jaren dertig was het gasfornuis het belangrijkste onderdeel in de keuken. Dat is nu natuurlijk ook weer zo. Wanneer je een leuk budget hebt kan je overwegen een nieuw gasfornuis te halen maar ook gewoon je oude te laten staan. Je gaat dan gewoon andere onderdelen rondom je gasfornuis plaatsen zodat je gasfornuis toch opvalt. Want dat is het belangrijkste, het gasfornuis moet opvallen. De afzuiger wordt voorzien van een schouw om zo nog meer de landelijke keuken te krijgen.

Ook de spoelbak is heel erg belangrijk in de landelijke keuken. Zo kan je gaan voor een grote spoelbak met een klassieke kraan.

Belangrijke details in een landelijke keuken

Wanneer jij jouw landelijke droomkeuken helemaal wilt maken naar je smaak kan je rekening houden met een aantal details. Een aantal tips die je in acht kan nemen zijn:

Open en dichte kasten

De landelijke keuken heeft geen geheimen dus je kan je daar al je mooie spullen laten zien. Met open vakken en buffetkasten kan je daar zeker mee aan de slag.

Een stijlvol wijnrek

Wanneer je wel een wijntje drinkt na een lange werkdag dan is een mooi wijnrek erg gepast in je landelijke keuken. Uiteraard vul je deze met wijn omdat dit staat voor vriendschap, verfijnde smaak en een bourgondisch welkom betekenen.

Accessoires die functioneel zijn

Wil jij in je landelijke keuken de toon zetten? Dan zijn accessoires daar juist heel goed voor om te gebruiken. Een landelijke theedoek met opdruk vastgeknoopt aan de stang van de oven. Je kunt ook moderne accessoires toevoegen aan de landelijke stijl door gevlochten manden op het aanrecht te zetten. Op planken zet je voorraadpotten, kookboeken of heerlijke kruidenplantjes. Zo haal je weer wat gezelligheid in de keuken.

De landelijke stijl is heel verschillend

De landelijke stijl verschilt heel erg per afkomst. Ieder land heeft zo wel zijn eigen landelijke stijl. Maar tegenwoordig worden er ook verschillende stijlen gecombineerd. De moderne stijl wordt steeds vakere toegevoegd aan de landelijke stijl. De landelijke stijl is daarom ook voor iedereen anders omdat we allemaal onze eigen voorkeuren hebben. Enkele verschillende landelijke keuken stijlen kunnen zijn:

• Rustieke landelijk keukens
• Een landelijke keuken in Amerikaanse stijl
• Een landelijke keuken in Frans Mediterrane stijl
• Een landelijke keuken in Engelse landhuisstijl
• Scandinavische landelijke keuken
• Moderne landelijke keuken