Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

In welk interieur staan landelijke woonaccessoires het beste?

Landelijke woonaccessoires kom je veelvuldig tegen in verschillende interieurs. De landelijke woonaccessoires stralen een warme, gemoedelijke en gezellige sfeer uit. Dit is wat veel mensen zoeken om meer dat huiselijke en fijne sfeer te krijgen.

Wat is een landelijke stijl?

Wanneer je aan een landelijke stijl denkt denk je meteen aan het buiten leven. Zo kan je denken aan een oude boerderij die je naar je eigen huis verplaatst maar dan de moderne aspecten toegevoegd. Wanneer je aan een basis denkt van een landelijke stijl kan je voor de vloer denken aan een houten vloer. Natuurlijke materialen kunnen er goed bij gecombineerd worden. Vaak zijn karakteristieke kenmerken ook aanwezig. Je kunt denken aan houten balken of een open haard.

Wanneer je aan de kleuren werkt bij een landelijke stijl dan zijn dat vaak zachte en natuurlijke kleuren zoals taupe, beige, wit, grijs, nude tinten. De materialen bestaan niet alleen uit hout maar ook uit leer, katoen en schapenvacht. Je kunt ook gaan voor een stoere look. Dan kan je een combinatie maken van hout en beton.

Landelijke woonaccessoires gebruiken

Wanneer de basis, de kleuren en de meubels uitgekozen zijn dan kan je beginnen met het stijlen van de landelijke woonaccessoires in je interieur. Het is natuurlijk erg mooi om spullen te kiezen waar een verhaal aan zit. Zo kan je rieten mand gebruiken die nog bij je ouders of grootouders op zolder stond. Een mooi plaid wat jezelf gehaakt hebt over de bank draperen. Natuurlijk kunnen kussens in verschillende materialen niet ontbreken. Wanneer je van de foto’s bent, kan je de foto’s in houten lijstjes neerzetten of ophangen.

Zorg voor landelijke woonaccessoires en geen kitsch!

Landelijk en kitsch zit zeker een verschil in. Het verschil zit in de woonaccessoires en de tierelantijntjes. De landelijke woonaccessoires moet goed uitgezocht worden. Zo zijn oude potten en vazen erg mooi om op een houten kastje of tafeltje te zetten. De fotolijsten kunnen ook op een plank gezet worden op een grovere manier. Wanneer je op een paar plaatsen in de ruimte accessoires in groepjes bij elkaar zet, geeft het wat kalmte en ruimte. Maar komt het ook beter tot het recht.

Kenmerken van een landelijk interieur

De kenmerken van een landelijk interieur zijn typerend. De uitstraling van de meubels is vaak neutraal, ze zijn functioneel en hebben een rustige uitstraling. Over het algemeen worden er natuurlijke materialen gebruikt. Zo is hout, beton, steen, leer en wol veel gebruikt. Wat betreft de kleuren zijn het over het algemeen aarde tinten die er gebruikt worden. Omdat deze landelijke stijl rust uitstraalt komen de aarde tinten heel goed uit.

Omdat de landelijke sfeer een huiselijke sfeer geeft kan een openhaard het geheel afmaken. Dit geeft warmte en gezelligheid. Ook worden er veel accessoires gebruikt. Zo kunnen er bloemen, sierkussens en spiegels gebruikt worden maar ook accessoires in groepjes bij elkaar gezet. En ook handgemaakte accessoires passen heel erg goed in een landelijk interieur.

Zelfgemaakte Landelijke accessoires

Wanneer je het interieur in landelijke stijl wilt brengen kun je er voor kiezen om de authentieke accessoires te kiezen. Er is ook de mogelijkheid om een aantal landelijke accessoires zelf te maken. Wanneer je dus een creatief persoon bent dan is dat natuurlijk wel iets waar je trots op kan zijn. Wanneer je dan bezoek ontvangt kan je deze accessoires ook vol trots laten zien. Zo kan je een mooie poef breien. Denk niet dat breien voor de oma’s is. Breien is tegenwoordig heel erg hip. Ook een gebreid plaid over de bank hangen is erg mooi. De koudere avonden kan je hier lekker onder kruipen.

Wanneer je ook wel wat hebt met hout is het leuk om zelf een antieke Franse kaasplank maken. Hier kan je een assortiment kazen op serveren. Maar wat zeg je van een oud houten bankje maken? Dit kan je op een eenvoudige manier doen. Zet deze in de hal met daarop een oude vaas en waskom.

Wat doen de landelijke accessoires

Het is wel duidelijk dat de landelijke accessoires er voor zorgen dat je huis een thuis wordt. En daar heb jij de regie over. Kom je een kijkje nemen bij DecoAction.nl een kijkje nemen?