De spaarpot kunt u natuurlijk gebruiken om een meevaller op te bergen en daar later wat leuks voor te doen. Andersom is het gelukkig ook mogelijk, waardoor een eventuele tegenvaller niet zo hard aan zal komen. Vul de spaarpot op voorhand, om daar later geld uit te kunnen halen als het een keer tegenzit.

Vullen in januari


Rond 1 januari is net de dure decembermaand achter de rug. De kans bestaat echter dat u bijvoorbeeld een 13e maand van de baas krijgt of dat er een andere bonus te verdelen valt. Het is een goed idee om die of een deel daarvan in de spaarpot te doen. Op die manier is er een mooi bedrag beschikbaar. Dat gaat sneller dan wanneer u iedere avond de portemonnee leeg zou maken.

Tegenvaller uit de spaarpot


Krijgt u vervolgens te maken met een tegenvaller, zoals een verkeersboete waar u eigenlijk niets aan kon doen? Op dat moment kan dit u zomaar €50 - €100 kosten. Het is dan prettig om die tegenvaller uit de spaarpot te kunnen voldoen.

Psychologisch zorgt dit er namelijk voor dat de tegenvaller als het ware gratis aanvoelt. Uiteraard is het natuurlijk wel gewoon uw eigen geld. Toch voelt het heel anders, waardoor u er veel minder last van heeft. Op die manier kan een spaarpot ook een heel interessante keuze vormen door die al vooraf te vullen.

Nieuwe spaarpot kopen


Enthousiast over het idee, maar nog geen spaarpot in huis? Geen probleem, u kunt online een spaarpot kopen . We zorgen er met de verschillende spaarpotten voor dat u die online kunt bekijken en daar op uw gemak een keuze uit kunt maken. Kies voor een kleurrijk en opvallend model of aan de andere kant een spaarpot die u ergens meer onopvallend op de kast kunt zetten. Blader er doorheen om inspiratie op te doen, we maken het u online graag gemakkelijk.