De beste reden om een spaarpot te kopen? Het is de ideale methode om geld te sparen voor een dagje uit of een extraatje. Die voelt als het ware ‘gratis’ aan, gewoon door iedere dag even de portemonnee te ontdoen van kleine vervelende muntjes die deze alleen maar dikker maken.

Het is heel eenvoudig en een fijne gewoonte die behoorlijk wat geld op kan leveren. Door elke dag in ieder geval de koperen muntjes in de spaarpot te doen en daar elke paar dagen een keer €0,10 en €0,20 bij te doen zit de spaarpot na een jaar bijvoorbeeld vol met €75.

Koperen muntjes in de spaarpot


Met name de koperen muntjes zijn het waard om uit de portemonnee te gaan en in de spaarpot te worden gestopt. Ze zijn slechts €0,05 waard (of zelfs maar €0,02 of €0,01) en nemen aan de andere kant relatief veel ruimte in. Voor een euro zou u 20 van deze muntjes mee moeten dragen. Dat zit vervelend bij een portemonnee in de broekzak en betekent bovendien onnodig gewicht. Maak er een gewoonte van om de portemonnee aan het eind van de dag even om te keren en in ieder geval alles met een koperen kleur in de spaarpot te stoppen.

Een paar keer €0,10 en €0,20


Daarnaast is het verstandig om regelmatig ook een muntje van €0,10 of €0,20 in de spaarpot te doen. Ze vertegenwoordigen al iets meer waarde en zijn wat kleiner van stuk, maar ruimen toch lekker op in de portemonnee. Ondertussen zorgen ze ervoor dat de spaarpot sneller volloopt.

Tip: kies een relatief groot model spaarpot, bij voorkeur een met mooie kleuren. Het wordt dan leuk om te sparen en het is goed mogelijk om een flink bedrag bij elkaar te brengen.

Volle spaarpot voor een dagje uit


De volle spaarpot is aan het eind van het jaar op die manier eenvoudig goed voor een bedrag van €75. Dat betekent een leuk dagje uit met de kinderen of in ieder geval een flinke korting op een avondje uit eten. Wat dat betreft is het de moeite waard om een mooi model uit te zoeken en dagelijks te gaan sparen. Met de verschillende spaarpotten maakt u eenvoudig een mooie en, op termijn, zeer waardevolle keuze.