Eten en drinken kan behoorlijk wat kosten, vooral wanneer u vaak alleen eet of buiten de deur bent. Met de volgende 3 tips wordt het een stuk gemakkelijker om goedkoper te eten en drinken, waardoor er meer overblijft voor de spaarpot.

Grotere porties invriezen


Het is allereerst een goed idee om grotere porties in te vriezen. Door voor meerdere dagen te koken en dat vervolgens in te vriezen verdwijnt er veel minder in de afvalbak. Dat betekent vervolgens dat u minder hoeft te kopen om te kunnen koken, waardoor er aan de andere kant meer in de spaarpot kan.

Samen met vrienden eten


Niet iedereen houdt ervan om meerdere dagen hetzelfde te eten, waarbij de maaltijd de tweede of zelfs de derde dag uit de vriezer komt. Ook dat is gelukkig eenvoudig op te lossen, door samen met vrienden te eten. Door in ieder geval met 2 - 3 personen te eten is het mogelijk om voor €2 - €3 per dag te koken.

Tip: op die manier blijft er gemakkelijk wat over om in de spaarpot te stoppen, waardoor die zich gaandeweg zal vullen en jullie daar op termijn wellicht zelfs een keer samen van uit eten kunnen.

Neem de lunch gewoon mee


De lunch is een maaltijd waar veel mensen relatief veel aan uitgeven, terwijl dat eigenlijk helemaal niet nodig is. Door ’s morgens alvast een paar broodjes te smeren voor de luncht is het niet nodig om die buiten de deur te kopen. Per week levert dit zomaar €20 aan voordeel op. Stopt u dat bedrag volledig in de spaarpot die u koopt? Dan betekent dit zomaar dat u per jaar €1.000 over kunt houden, waardoor u daar allerlei mooie spullen van kunt kopen of u er zelfs van op vakantie kunt.

Spaarpot kopen om meer te sparen


En onze beste tip? Een spaarpot kopen. Met een van de mooie spaarpotten bij ons uit de collectie zorgt u er namelijk voor dat het een stuk leuker wordt om te sparen. Het geld komt terecht in een mooie spaarpot die een prominente plaats in de woonkamer kan krijgen. Het wordt daardoor heel verleidelijk om er iedere keer wat in te doen, waardoor u meer spaart en de kosten per maand eenvoudig omlaag kunnen.