De spaarpot: een bijzondere geschiedenis

De spaarpot is een mooi product dat een mooie plaats in huis verdient. Er zit uiteraard een mooie geschiedenis aan de spaarpotten vast, waaruit blijkt dat ze onder andere goed geschikt zijn als cadeau.

Geschiedenis van de spaarpot


De geschiedenis van de spaarpot gaat ver terug, al is het niet helemaal duidelijk wanneer we daar voor het eerst gebruik van maakten. De spaarpot was vooral populair toen we nog geen gebruik konden maken van bankrekeningen om ons spaargeld bij te houden. De traditionele spaarpot is gemaakt van aardewerk en zorgt zowel voor een praktische als een esthetische functie. De pot staat mooi in het interieur en maakt het tegelijkertijd mogelijk om gespaard geld bij elkaar te houden, bijvoorbeeld om daar na een tijdje een mooie aankoop van te doen of een dagje van uit te gaan.

De historie van de spaarpot laat veelal een varken zien. Het varken werd vroeger geassocieerd met welvaart en speelt daardoor een bijzondere rol in onze cultuur en historie. Het varken is inmiddels allang niet meer het enige dier dat we gebruiken voor de spaarpotten. Dat heeft er onder andere mee te maken dat dit dier in de Islam juist als onrein wordt beschouwd en daardoor veel minder geschikt is als spaarpot.

De spaarpot als cadeau


De spaarpot is een mooie aanwinst voor het interieur, die u bovendien op een heel functionele manier kunt gebruiken. De spaarpot staat mooi op de eigen kast, maar is minstens zo leuk als cadeau voor iemand anders. Traditioneel krijgen kinderen een spaarpot van hun ouders, om er daarmee voor te zorgen dat ze bijvoorbeeld hun zakgeld kunnen sparen. Uiteraard valt de spaarpot ook goed cadeau te doen aan anderen, voor een leuk en sierlijk element in het interieur waarmee er een mooi bedrag te sparen valt om bijvoorbeeld samen een keer iets te gaan doen.

Spaarpot kopen


Een spaarpot kopen? U heeft online de keuze uit verschillende spaarpotten. Het gaat om het traditionele spaarvarken, net als andere dieren en zelfs motoren of andere bijzondere vormen. Bekijk online de mooie spaarpotten die er beschikbaar zijn om geld te sparen. Heeft u vragen over de spaarpotten of een van de andere cadeaus en producten bij ons in de webwinkel? Neem contact op, dan vertellen we u er graag meer over.