▪ Beladen
▪ Balanceren
Vanuit het midden beladen
Het klinkt groter dan het is, maar het is belangrijk om dienbladen altijd vanuit het midden te beladen. En om dat in evenwicht of in symmetrie te doen. Dus begin in het midden. Plaats daarvan links van het midden een glas of kopje, daarna er recht tegenover. Kies vervolgens de voorkant of de achterkant, en daarna de plek er tegenover. Op die manier ontstaat er een cirkel rondom het midden. De verschillende kopjes of glazen houden elkaar in evenwicht.
Het gewicht van het dienblad neemt toe, maar het is met een goede belading niet nodig om tegengewicht met de hand te geven. Dat scheelt veel kracht, waardoor het een stuk gemakkelijker wordt om een dienblad te tillen zoals een serveerster.
Balanceren tijdens het neerzetten
Vervolgens is het belangrijk om goed te balanceren, ook tijdens het neerzetten van de spullen. Zorg er dus voor dat u weer afruimt op de manier zoals u het dienblad ook heeft ingeruimd. Door te beginnen vanuit de rand, eerst achter en dan er recht tegenover. Dan links van het midden, rechts van het midden en uiteindelijk de keuze uit het midden.
Op die manier lukt het serveersters en obers om hun dienblad goed in balans te houden, zonder dat dit overdreven veel kracht hoeft te kosten. Een prettig idee, want op die manier gaat het dienblad met drinken in ieder geval niet om.
Dienblad kopen: online assortiment
Bekijk onze mooie collectie dienbladen om online te kopen en serveer de gasten een kopje koffie met sfeer. Bekijk de verschillende mooie exemplaren, altijd goed van kwaliteit. Verkrijgbaar in allerlei verschillende ontwerpen, die op een mooie manier bijdragen aan de rest van het servies en aan de rest van het interieur als geheel. Eenvoudig online te bestellen.