Aap, Noot, Mies: 95 procent van de Nederlanders kent het

Er is weinig zó bekend geworden als de combinatie Aap, Noot, Mies. Het is dé lesmethode waarmee generaties zijn opgegroeid en hebben leren lezen. En sterker nog, maar liefst 95 procent van alle inwoners van Nederland kent het en weet wat het is. Aap Noot Mies is uitstekend geschikt voor mooi servies, om daarmee terug te denken aan de goede oude tijd. Het is voor veel mensen een mooie vorm van nostalgie, om terug te denken aan een periode waarin alles een stuk gemoedelijker leek. Rustiger en zonder de haast van vandaag de dag. Met mooie borden en mooie schalen, die er gelukkig ook vandaag nog zijn. Ontdek bij ons in de webshop de mooie producten van Aap Noot Mies en denk op die manier weer even terug aan de tijd van toen. Of doe het iemand anders cadeau, die er misschien zelf nog mee heeft leren lezen. Dat is nu namelijk niet meer het geval, maar ook de meeste kinderen weten nog heel goed wat het is en zouden er dus goed gebruik van kunnen maken.

Generaties leerden ermee lezen


De ene na de andere generatie leerde lezen met Aap Noot Mies. Het was dé manier om de eerste woordjes onder de knie te krijgen, zoals dat later gebeurde in groep 3. De kinderen hadden de kleuterklassen gehad en gingen aan de slag met een lesmethode. Ze leerden de letters van het alfabet goed uit te spreken en die zelf ook op te gaan schrijven. Veel mensen kunnen Aap Noot Mies zonder problemen afmaken, waarmee ze laten zien dat het een geweldige indruk op ze heeft gemaakt.

Zowel dertigers, veertigers als vijftigers en ook zestigers zijn er over het algemeen mee opgegroeid. Die laatste twee generaties kunnen Aap Noot Mies over het algemeen nog goed opzeggen. Zij kennen het leesplankje nog, waarbij de aap in de dakgoot zit. Teun probeerde de aap eruit te krijgen, terwijl het hele dorp toekeek. Inclusief poes Mies. Namen waardoor er bij veel mensen weer een belletje gaat rinkelen, zodat ze terug denken aan de mooie tijd waarin ze zelf de eerste lessen kregen om te leren lezen en schrijven.

Autochtonen en allochtonen


Het is opvallend dat zowel autochtonen als mensen met een migratieachtergrond heel goed op de hoogte zijn van het leesplankje. Ook mensen met een Marokkaanse of Turkse achtergrond zijn er in veel gevallen mee opgegroeid, of hebben er gaandeweg mee te maken gekregen. Het leesplankje heeft velen van hen geholpen om de Nederlandse taal goed onder de knie te krijgen.

Daardoor is het gelukt om 95 procent van de mensen kennis te laten maken met Aap Noot Mies, waardoor het nog altijd een populaire methode is. En een leuk thema voor allerlei accessoires voor thuis. Goed geschikt als een mooi servies en voor allerlei andere producten, die u natuurlijk online kunt bestellen. Ontdek de mooie borden en bekers, net als de glazen en de andere producten die er beschikbaar zijn. Stuk voor stuk mooie aankopen, voor uzelf of om aan iemand anders cadeau te doen.

Sinds 1937 in de klas


De geschiedenis van Aap Noot Mies gaat terug tot in 1937, toen er al beelden werden gemaakt van het leesplankje in Den Haag. Het zijn de oudste beelden die we kennen van het Leesplankje Aap Noot Mies, wat aangeeft dat we daar al tientallen jaren gebruik van maken.

De leerlingen schrijven de woorden op die de leraar op het bord aanwijst. Het laat goed zien hoe generaties lang er in de praktijk mee werkten, om het lezen en schrijven goed onder de knie te krijgen. De methode is inmiddels wel een beetje veranderd, vooral omdat er vanaf het begin al over gemopperd werd. Toch is Aap Noot Mies uitgegroeid tot een onderdeel van de Nederlandse cultuur, waardoor dit vandaag de dag niet meer weg te denken is.

Leuk servies van Aap Noot Mies


Wij houden die traditie en bekende namen graag in ere, bijvoorbeeld met de producten die er beschikbaar zijn. Om een mooi en compleet servies samen te stellen of om een van de spullen te bestellen als een cadeau voor iemand anders.

Het servies van Aap Noot Mies is uitstekend geschikt om cadeau te doen aan iemand anders of om dat zelf te bestellen. U heeft de keuze uit een breed assortiment, waarmee we er graag voor zorgen dat u op uw gemak inspiratie op kunt doen. Ontdek de verschillende leuke producten, die u zelf op of in de kast kunt zetten en waar u iemand anders op een leuke manier mee kunt verrassen.