Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE & FR)                             Op voorraad: Voor 14.00 besteld 1-2 werkdagen in huis                             √ 14 kalenderdagen retourrecht                            Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh

 

Aap noot Mies

Aap noot Mies


Aap Noot Mies


Aap Noot Mies kent u het nog? Voor veel mensen is dit pure nostalgie, met Aap Noot en Mies hebben ze leren lezen. Het brengt hun even terug in hun kindertijd. Inmiddels bestaat het Aap Noot Mies al meer dan honderd jaar. Ook heden ten dage is het Aap Noot Mies nog een begrip. Het is leuk om te geven, en minstens net zo leuk om te krijgen.

Aap Noot Mies artikelen bij DecoAction.nl


De keuze is groot, er zijn praktische opberg blikken, of kies bijvoorbeeld voor een set mooie borden. Zelfs het originele Aap Noot Mies leesplankje is er nog. Leuk voor oma en ook leuk voor de kleinkinderen. En wat denkt u van een echt Aap Noot Mies dienblad? Het hele leesplankje staat er op, dus als de volwassenen en de kinderen zijn bediend, kunnen de kinderen hun leesvaardigheid ermee oefenen. Zo wordt de nostalgie van vroeger het nieuwe leesplezier voor de kleintjes van nu. U slaat hiermee twee vliegen in een klap.

Geschiedenis aap noot mies


Het leesplankje is een oud hulpmiddel bij het leren lezen. Het bestaat uit een plankje met een of meer richels waarop de letters inclusief plaatje van het woord dat boven de richel is afgebeeld gelegd kunnen worden. Het sluit aan bij de omstreeks 1800 geïntroduceerde klankmethode waarbij kinderen de letters van een woord na elkaar uitspreken zoals ze moeten klinken, dus aa-p, nn-oo-t, mm-ie-ss, en zo het woord leren lezen. Het leesplankje helpt daarbij, doordat de leerling de letters legt en zo het woord ziet ontstaan. De klankmethode betekende een grote vooruitgang ten opzichte van de tot dan gebruikte spelmethode, waarbij de leerling een woord spelt door de letters op te lezen zoals ze heten, dus aa-p voor aap, en-oo-tee voor noot en em-ie-es voor mies. Een leesplankje wordt zo ontworpen dat de woorden op het plankje de belangrijkste meest gebruikte letters en klanken bevatten.


Omhoog