Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)       Op voorraad: Voor 14.00 besteld 1-2 werkdagen in huis        14 kalenderdagen retourrecht     Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh       Bel: 0315-655078

Zonnewijzer voor buiten

Een zonnewijzer geeft van oudsher de tijd aan. Ook de datum kan op een zonnewijzer aangegeven worden. In vorige eeuwen was een zonnewijzer onmisbaar. Gelukkig hebben wij tegenwoordig allemaal een horloge, en hoeven we niet te wachten tot de zon schijnt om te weten hoe laat het is. Maar toch heeft een zonnewijzer een enorme charme. Het herinnert aan voorbije dagen, en het is natuurlijk ook gewoon leuk om ´s zomers uw horloge te vergeten, en af en toe met behulp van uw zonnewijzer te kijken hoe laat het is. Zo krijgt u een echt zomervakantiegevoel, als u niet meer aan tijd gebonden bent, maar gewoon kunt genieten van de dag.

Verschillende soorten zonnewijzers

Zonnewijzers bestaan in verschillende soorten en maten. Ook geeft niet iedere zonnewijzer hetzelfde aan. Zo bestaat er een verschil in Babylonische uren, Italiaanse uren, de zonnetijd, en de huidige 'echte' tijd. Door verschillende afspraken te maken over de tijd, zal de zonnetijd niet volledig overeenkomen met de tijd zoals u op uw horloge ziet. Immers, de zon kent geen zomer- en wintertijd. Als u de zonnewijzer plaatst, dient u daar rekening mee te houden. Door de zonnewijzer iets de draaien, kan deze de zomertijd, of juist de wintertijd aangeven. Wilt u de zonnewijzer op de officiële manier gebruiken? Dan geeft de wijzer 12.00 uur aan op het moment dat de zon op het hoogste punt staat.

Plaats hem in de tuin

In iedere tuin past wel een mooie zonnewijzer. Vaak is een leuke en simpele zonnewijzer in een robuuste uitvoering de beste keuze. Zo kunt u een simpele zonnewijzer van leisteen uitzoeken. De leisteen geeft een prachtig natuurlijk effect. Ook kunt u kiezen voor een zogenaamde meridiaan zonnewijzer. Deze zijn vaak van gietijzer, dit zijn onverwoestbare zonnewijzers met een authentieke uitstraling. Of wat denkt u van brons?

Neem hier nu een kijkje

Als u een mooie zonnewijzer zoekt, dan is de website van DecoAction een ideaal startpunt om te beginnen. U vindt hier verschillende mooie zonnewijzer in een klassieke of juist moderne uitvoering. Ook vindt u hier een prachtige zonnewijzer op een voet. De zonnewijzers van DecoAction hebben een uitstekende kwaliteit voor een nette prijs.