Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Zo breng je sfeer in de tuin

Zo breng je sfeer in de tuin

Het voorjaar komt er weer aan. Begint het ook al te kriebelen bij je? Weer lekker aan de slag in de tuin. Heerlijk als straks het zonnetje weer schijnt om je tuin lekker op te ruimen, nieuwe plantjes te poten. Alles weer gereed maken voor het voorjaar en de zomer. Als je zo lekker bezig bent, denk dan ook eens aan de sfeer in je tuin. Sfeer in je tuin brengen kan op allerlei manieren, maar bovenal met tuindecoraties online te kopen. Want zeg nu, wat is een tuin zonder tuindecoraties? Ben je niet zo creatief of heb je wat inspiratie nodig? Wij helpen je op weg.

Tuindecoraties

Online tuindecoraties zijn er in allerlei vormen en maten. Je hoeft echt geen grote tuin hebben. Ook al heb je alleen een klein terras of een balkon, dan kun je dit met tuindecoratie sfeervol inrichten. Alleen al wat leuke potten of vazen bijvoorbeeld geven direct resultaat. Vul de potten met leuke bloeiende plantjes. Verwissel deze een aan de hand van het seizoen. Zo heb je steeds iets leuks staan en creëer je steeds ook weer een ander sfeertje.

In de wat grotere tuinen is het leuk om met beelden aan de slag te gaan. Ze zijn er in allerlei maten van verschillende materialen. In de klassiekere tuinen wordt vaak met betonnen beelden gewerkt. Ook hier zijn er weer vele mogelijkheden. In een wat strakkere tuin is het mooi om met Cortenstaal te werken. De roestige kleur van het staal geeft je tuin een aparte sfeer.

Heb je een grote schutting of een kale muur van een schuur, kijk dan eens naar leuke tuinschilderijen. Dit geeft direct een ander aanzicht. Let hierbij altijd op het materiaal tegen de weersinvloeden bestand zijn.

Wat veel sfeer geeft, is tuinverlichting waarmee je ook bepaalde objecten in je tuin uitlicht. Denk vooraf wel na over een verlichtingsplan. Hier is namelijk zoveel variatie in. Heel praktisch is de tuinverlichting op zwakstroom. Dit kun je zelf vrij gemakkelijk aanleggen tegen relatief lage kosten.

Zelf doen

Natuurlijk kan je al je tuindecoraties in de tuincentra aanschaffen. Maar wat is leuker dan zelf aan de slag te gaan. Je kan vaak al voor weinig geld wat leuks doen. Denk hierbij aan gebruikte materialen zoals flessen of potten. Maak eens een tuinbankje van steigerhout of een loungebank van oude pallets. Hou je een van een retrostijl, doe dan iets creatiefs met oud tuingereedschap. Er zijn talloze mogelijkheden. Je geeft spullen een tweede leven en, jezelf meer voldoening en je tuin een persoonlijke uitstraling.

Natuurlijke tuin

Als je de natuur een warm hart toedraag, en van een levendige tuin houdt, zorg er dan voor dat vogels en insecten en vlinders zich bij jou thuis voelen. Hoe je dit doet? Heel simpel, door bijvoorbeeld een vogelhuisje op te hangen of een insectenhotel te plaatsen. Heb je katten? Let er dan wel op dat je het vogelhuisje op een voor de vogels veilige plek hangt. Kies voor planten waar graag bijen en vlinder naar toekomen. Denk hierbij aan Vlinderstruiken, Kamperfoelie of Sedum.