Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Woonkamer decoratie voor iedere woonstijl

Woonkamer decoratie voor iedere woonstijl

Veel mensen vinden het vaak lastig om woondecoratie uit te kiezen. Juist in de woonkamer is decoratie erg belangrijk. Het geeft je woonkamer een veel gezellige aanblik. Wat mensen het meest lastige vinden, is om woonkamer decoratie te vinden die bij hun woonstijl past. Vroeger had je slechts enkele woonstijlen. Vandaag de dag is er echter een grote diversiteit aan woonstijlen. Sommige zijn heel uitgesproken, andere zijn weer veel rustiger. Maar voor welke woonstijl je ook kiest, er is altijd wel passende woonkamer decoratie bij te vinden.

Welke woonstijl past bij jou?


Wie regelmatig naar de vele woonprogramma’s op televisie kijkt, zal het vast wel zijn opgevallen dat er tal van woonstijlen zijn. Met een woonstijl kies je een bepaald thema voor hoe jouw woonkamer, of ander vertrek, wordt ingericht. Het moet een bepaalde sfeer oproepen waar jij je prettig bij voelt. De basis van een woonstijl zijn de materiaalsoorten die worden gebruikt, maar het kleurgebruik kan heel bepalend zijn. We zetten hieronder enkele woonstijlen op een rijtje met hun kenmerken en welk type woonkamer decoratie daarbij past.

Basic woonstijl


De basic woonstijl lijkt in veel opzichten veel op de Scandinavische woonstijl. Er worden ook veel natuurlijke materialen en lichte kleuren gebruikt, maar de rust en de eenvoud zijn in de basic woonstijl nog verder doorgevoerd. In deze woonstijl is er geen plaats voor behang met drukke prints of een grote diversiteit aan accessoires. Kies juist voor eenvoudige woonkamer decoratie van natuurlijke materialen zoals hout.

Industriële woonstijl


De industriële woonstijl is juist heel robuust en stoer. Alle materialen die worden gebruikt, zijn veel grover. We zien vooral veel metaal, beton en hout met een veel grovere structuur. Kies je voor deze woonstijl, dan moet je ook voor wat robuustere woondecoratie gaan. Kies voor grote metalen vloerlampen, een stoere open kast van metaal en hout waarin je vintage accessoires kunt uitstallen. Kleuren die hier goed mee matchen zijn zwart, bruin en koper.

Romantische woonstijl


De romantische woonstijl is het tegenovergestelde van de industriële woonstijl. Hierbij heb je juist een heel zacht interieur. Kies voor zachte aaibare stoffen, gebruik veel kussentjes. De woonkamer decoratie mag overdadig zijn. Maak gebruik van spiegels en vooral heel veel kaarsen. Kies voor lichte pastelkleuren, dit maakt de look helemaal compleet.

Landelijke woonstijl


In een landelijke woonstijl voeren natuurlijke materialen de boventoon. Zorg ervoor dat je de basis rustig houdt. Gebruik natuurlijke materialen als wol, linnen en riet. Een mooi behang met een rustig patroon mag ook niet ontbreken. De decoratie van beton of marmer zorgt voor de finishing touch.

Klassieke woonstijl

Een klassieke woonstijl wordt gekenmerkt door donkere kleuren, rijke stoffen zoals velours en fraaie spiegels en schilderijen. Een dressoir mag hierbij niet ontbreken. Daarop kun je mooie messing kandelaars of mooie donker gekleurde houten accessoires neerzetten.

Vintage woonstijl

De huiskamer waar een vintage woonstijl is toegepast, lijkt voor velen misschien wel op die van hun opa en oma. Er zijn vooral veel meubelstukken en accessoires met een jaren 60- en 70-uitstraling. Je creëert hier al snel een uniek interieur mee.

Design woonstijl

Als je een liefhebber van design bent, zal je vooral voor strakke lijnen en patronen kiezen. Deze combineer je met echte eyecatchers, als het om de woonkamer decoratie gaat. Deze moeten vooral worden gezien. Of het nu om verlichting, fraaie ornamenten, of kleine accessoires gaat, maakt daarbij niet uit.

Gewoon online te bestellen


Zoals je hebt kunnen lezen zijn er enorm veel woonstijlen. Daarnaast is er ook een enorm aanbod van woonkamer decoratie. Hopelijk hebben we je van de nodige inspiratie voorzien. Vind je het nog steeds lastig, kijk dan eens online bij Decoaction. Daar vind je een groot aanbod van de meest uiteenlopende woonaccessoires voor een heel aantrekkelijke prijs.