Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Op zoek naar mooie decoratie? Woonkamer accessoires maken het interieur helemaal af

Op zoek naar mooie decoratie? Woonkamer accessoires maken het interieur helemaal af

Als je een nieuwe woning gaat betrekken of een grote verbouwing achter de rug hebt, moet je huis weer opnieuw worden ingericht. Hartstikke leuk natuurlijk, want je kunt het weer helemaal inrichten zoals jij dat wil. Meestal worden er dan eerst kleuren gekozen en daar worden items bij gezocht zoals meubels en raam decoratie. Woonkamer accessoires zijn de finishing touch. Je mag ze echter niet vergeten, want ze brengen juist de sfeer in je woonkamer.

Wand decoratie, woonkamer accessoires en andere lifestyle producten, bestel je eenvoudig online


Op het vlak van woonaccessoires is er enorm veel keuze. Niet iedereen vindt het even gemakkelijk om items te kiezen die goed bij zijn of haar woonstijl passen. Er zijn ook zoveel verschillende stijlen. Ben je op zoek naar inspiratie, kijk dan eens online bij Decoaction. Hier vind je een groot aanbod van de meest uiteenlopende decoratie en woonkamer accessoires voor ook nog eens een heel leuke prijs.

Waarom woonaccessoires zo belangrijk zijn?


Een interieur is geslaagd, als het jou een gevoel van thuiskomen geeft. Zaken als wand decoratie, woonkamer accessoires als vazen, kandelaars en andere blikvangers zijn daar een belangrijk onderdeel van. Dat geldt natuurlijk ook voor zaken als vloerkleden en kussentjes.

Maar waarom zijn dergelijke woonaccessoires dan zo belangrijk? Het antwoord op deze vraag is divers. Als eerste zorgen ze ervoor dat je huis gaat leven. Je huis krijgt er een ziel door. Je kunt nog zulke mooie meubels hebben, maar zonder wand decoratie, woonkamer accessoires en items met een persoonlijke touch zoals fotolijstjes, blijft het een koude bedoeling.

Denk ook eens aan een eyecatcher als wand decoratie. Woonkamer accessoires zoals kussentjes op de bank of leuke vazen op de salontafel, zorgen dat je woonkamer een knusse ruimte wordt, waar eenieder zich thuis voelt.

Wat je ook niet mag vergeten is goede verlichting en lampen. Deze zorgen dat je interieur nog sfeervoller wordt en je woonkamer accessoires er extra goed uitzien.

Tips voor kleurgebruik


Naast wanddecoratie en woonkamer accessoires is ook kleur erg belangrijk. Kleuren zorgen ervoor dat je interieur tot leven komt. Deze kleuren zie je terug op de muren en in de gordijnen en meubels. Je kunt er echter ook bij je woonkamer accessoires mee gaan spelen.

Deze kun je het beste gaan groeperen. Maak leuke hoekjes waar je verschillende accessoires bij elkaar zet. Dit kan met allerlei verschillende kleuren. Wil je voor rust in je interieur zorgen, kun je beter met dezelfde kleurtinten werken.

Vooral met blauwtinten zorg je voor veel rust uit. Daarentegen zal je woonkamer met goudtinten echt een heel chique uitstraling krijgen. Kies daarbij ook voor verschillende vormen en afmetingen. Dit zorgt voor een grotere variatie in je interieur.

Hoe decoratie en woonkamer accessoires te combineren?


Je kunt het beste dus niet door je hele huis heen allerlei losse decoratie, woonkamer accessoires en zaken als planten neerzetten.

Dit zorgt voor een heel onrustig beeld. Zet ze daarom bij elkaar. Wat heel leuk is bijvoorbeeld, is om een soort van 'stilleven' te creëren met allerlei mooie voorwerpen, foto's, bloemen et cetera. Hang foto’s in een soort collage aan de muur. De combinatie van de verschillende accessoires versterkt elkaar juist. Een leuke plek om dit te doen is bijvoorbeeld een dressoir. Dit biedt voldoende ruimte om al je mooie accessoires uit te stallen. Heb je open vakken, dan kun je hier allerlei leuke snuisterijen of vakantiefoto’s neerzetten.

Een andere leuke plek, waar overigens de meeste mensen niet zo snel aan denken, is de vensterbank. Een enkele keer zie je het wel gebeuren dat mensen het doen, maar dan wordt alles op een heel symmetrische manier uitgestald. Tegenwoordig is dit een beetje uit en kun je alles gewoon door elkaar heen zetten. Doe je dit, dan moet je er wel op letten dat je de items weer gaat clusteren. Zo ziet je vensterbank er wel mooi gestyled uit, maar oogt het niet als een chaos.

Het clusteren zorgt voor rust. Je kunt weer voor kleurtinten kiezen, zoals we hierboven al genoemd hebben. Je kunt ook weer andere combinaties bedenken. Maak het echter niet te bont. Een vensterbank is niet zo groot en dan oogt het al snel rommelig. Je kunt natuurlijk ook hier weer voor een of twee mooie eyecatchers kiezen zoals een mooie vaas.

Heb je juist een heel klein raam maar wil je er toch leuke accessoires neer zetten? Dan is het juist beter om heel veel bij elkaar te zetten, wat goed op elkaar is afgestemd. Kies dan bijvoorbeeld voor veel kleine vaasje of kaarsen. Veel kleine plantjes bij elkaar zorgen ook voor een leuk effect.