Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Woonaccessoires en inspiratie tips

Woonaccessoires en inspiratie tips

Met woonaccessoires breng je net dat beetje extra aan je interieur om er echt je thuis van te maken. Je kunt er ook nog eens heel erg veel mee wisselen en combineren. Wanneer je er aan toe bent om je interieur weer een beetje te veranderen dan kan dat al snel met woonaccessoires.

Wat zijn woonaccessoires

Een woonaccessoire is eigenlijk een klein en gemakkelijk vervangbaar, huiselijk product wat je in je interieur hebt staan omdat het een uitgangspunt is van je woning. Omdat het een decoratief uiterlijk heeft brengt het ook nog eens sfeer in de ruimte. Enkele voorbeelden van woonaccessoires die we bij Decoaction.nl hebben zijn bijvoorbeeld Waxine houders, Windlichten, bronskleurige beeldjes en natuurlijk nog veel meer. Je kunt natuurlijk bij ons verschillende woonaccessoires vinden. Het is zeker de moeite waard om ook eens een kijkje te nemen.

Wooninspiraties met woonaccessoires

Het is altijd leuk om de decoratie in huis af te wisselen. Je zou ieder seizoen weer andere decoraties kunnen hebben in je interieur. Er zijn ook veel meer verschillende wooninspiraties die we graag met je delen.

• Basis decoratie: Een basis hebben voor je woonaccessoires is altijd heel erg goed. Dan heb je al een mooie basis gelegd waaruit je verder kan gaan. In elk interieur kan je meer elementen gebruiken om het mooi aan te kleden
• Kleur als woonaccessoire: Decoraties kan je zoveel toevoegen als jij wilt. Maar je wilt in de ruimtes toch wel een geheel hebben. Je zou dat kunnen doen door gebruik te maken van kleur. De kleuren van de woonaccessoires stem je helemaal op elkaar af. Zo kan je vazen met de kussens op de bank matchen.
• Persoonlijke decoratie: Als decoratie een verhaal heeft, dan is er ook een betekenis voor. Je kunt natuurlijk overal wel woonaccessoires kopen maar juist als het een verhaal heeft is het veel persoonlijker. Zo kan je een foto op hout nemen. De foto geeft een herinnering waardoor het persoonlijk is.
• Bloemen als woonaccessoires: Wanneer accessoires je verrassen is dit juist heel erg mooi. Je kunt dus ook woonaccessoires op plekken in huis zetten waar je ze niet zou verwachten. Je kunt dan aan bloemen in je badkamer denken. Doordat er weinig kleur in een badkamer is, kunnen de bloemen juist de badkamer een heel stuk opvrolijken.
• Glaasjes, schaaltjes en vaasjes als decoratie: Wanneer je woonaccessoires neemt doen de glaasjes, schaaltjes en vaasjes het heel erg goed. In een glaasje kan je een theelichtje doen voor wat sfeer, in de schaaltjes kan je wat lekkers doen en in de vaasjes doe je iets met bloemen. Het is simpel, goedkoop en sfeervol.
• Combineren van woonaccessoires: Wanneer je verschillende accessoires met elkaar combineert en daar je huis mee decoreert merk je dat er niet een eenvoudige stijl is. Smaken verschillen waardoor een ieder zijn eigen smaak kan toevoegen aan het interieur.

Tips voor het stijlen van je woonaccessoires

Soms is het best heel erg lastig om je interieur te stijlen met woonaccessoires. Soms lijkt het al snel heel erg rommelig terwijl je dat beslist niet voor ogen had. Je wilde een stijlvol, creatief en hip interieur. Met de volgende tips kom je dan toch weer een stukje verder:

• Clusteren: De gouden tip wanneer je bezig bent met het stijlen van je interieur met woonaccessoires. Het is ook nog eens heel erg simpel om te werken met clusteren. Je zet alles dicht bij elkaar in groepjes. Je laat dan juist andere plekken kaal. Dit geeft meer rust dan dat je overal wat neer zet.
• Variëren in grootte: Door te variëren in grootte met de accessoires creëer je dynamiek en spanning. Wanneer je verschillende accessoires gebruikt in hoogte en breedte krijg je ook een mooi effect. Zelfs in de vorm kan je ook wisselen. Zo kan je ronde en hoekige voorwerpen samenvoegen.
• Oneven aantallen gebruiken: Omdat oneven getallen niet gedeeld kunnen worden herkennen onze hersenen patronen. Daarom zijn oneven getallen als 3 en 5 beter.

Woonaccessoires in verschillende prijs klassen

Woonaccessoires heb je natuurlijk in verschillende prijs klassen. Je kunt het dus zo duur maken als jij dat zou willen. Bij eenvoudige woonaccessoires is het mooi omdat je ze gemakkelijk kan vervangen. Jij kan je eigen prijskaartje hangen aan een accessoire.