Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Welke klok past bij jou?

Welke klok past bij jou?

Zie jij ook door de bomen het bos niet meer? De ontelbare soorten en maten klokken die tegenwoordig worden aangeboden is echt onvoorstelbaar. Klokken online kopen maakt het er ook nog eens niet echt makkelijker op, want zo wordt de keuze alleen maar groter. Klokken voor in de woonkamer, zijn de meest verkochte klokken. Dit komt, omdat deze als trendy object bij het interieur betrokken kan worden. Maar welke klok voor in de woonkamer past nu bij jouw en je interieur. Kleur, formaat, materiaal en vorm, het zijn allemaal dingen waar je op kan letten als je een klok zoekt die bij jou past. Klokken online kopen is de makkelijkste manier van winkelen. Het nadeel van klokken online kopen kan wel zijn dat je het formaat een beetje moet gokken en de kleur afhankelijk is van je beeldscherm instellingen.

We hebben in deze blog wat informatie voor je opgezocht en zullen het alleen gaan hebben over klokken voor in je woonkamer. Als we het over klokken voor in de woonkamer hebben dan hebben we het in dit geval over wandklokken.

Analoge klokken

Als kind hebben we allemaal leren klokkijken op een analoge klok. Een klok met de cijfers één tot en met twaalf en twee wijzers. Het zit er zo ingebakken, dat het niet meer uitmaakt of er nu de cijfers één tot en met twaalf op staat, Romeinse cijfers, of alleen streepjes, we kunnen rustig zeggen dat de analoge klok de meest makkelijk afleesbare klok is.

Er zijn ook analoge klokken te koop, zonder cijfers, of zelfs helemaal zonder cijferplaat. Deze laatste zijn trendy klokken waarbij je het grove uurwerk kan ziet zitten. Daarmee past het perfect in een industriële en robuuste omgeving.

Digitale klokken

De digitale klok heeft een display waarop de tijd in digitale cijfers wordt weergegeven. Zo’n klok is over het algemeen in te stellen op een 12 uurs en 24 uurs aanduiding. Zo kennen wij de digitale klok, toch?
Wat de digitale klok betreft kan het tegenwoordig best wel ver gaan. Zender gestuurd, zodat hij op de seconde gelijkloopt en automatisch aanpast aan de zomer en wintertijd. Het houd niet op bij een vier cijferige aanduiding. Dag en datum kan erop vermeld staan en er kan zelfs draadloos verbonden worden met je weerstation die je buiten hebt geïnstalleerd, zodat het binnen op je klok af te lezen is.

Materiaal en stijlen klokken

Je kan klokken in allerlei verschillende materialen en stijlen krijgen. We hebben het al even gehad over de klok zonder wijzerplaat en om even verder in te gaan op een industrieel interieur, zijn er bijvoorbeeld ook klokken van beton en grof metaal, die daar perfect bij passen. Hout, kunststof, metaal, analoog of digitaal, er is altijd wel een klok die bij jouw Industriële, Landelijke, Moderne of Romantische stijl past. Welke klok je ook kiest, als je een klok uitzoekt die perfect bij jou interieur past, zou het een echte eyecatcher kunnen zijn.