Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Wat kun je echt niet missen in de keuken?

Wat kun je echt niet missen in de keuken?

Omdat je in de keuken de meest heerlijke gerechten maakt heb je daar natuurlijk ook spullen voor nodig. Daarom wil je dat er niets ontbreekt in de keuken. Er is dus genoeg materiaal wat je zeker niet wilt maar wat ook onmisbaar is.

Welke spullen heb je zeker nodig in de keuken?

Wanneer je het over spullen hebt in de keuken die onmisbaar zijn dan denken we al gauw aan de basis spullen. Daarom willen we eens de basis spullen op een rijtje zetten:

Serviesgoed voor in de keuken

Wanneer we het over serviesgoed hebben kan je denken aan borden, glazen, bekers en bestek. Wanneer je de tafel mooi wilt dekken is daar natuurlijk het serviesgoed voor nodig. Omdat je dit dus vaak in de keuken bewaard is het daarom ook onmisbaar in je keuken.

Pannen voor in de keuken

Als we aan pannen denken schiet de koekenpan toch wel als eerste te binnen. Dit gebruik je dan ook van alle pannen het meeste. Je bakt er vlees in maar je kunt er ook een eitje mee bakken. Een wok is ook iets wat je er graag wilt hebben omdat je daar ook veel mee kan doen. Groenten wokken en vlees bereiden bijvoorbeeld. Maar ook de kookpannen zijn nodig in de keuken. Je kunt anders geen pasta, rijst of aardappelen koken.

Theedoeken en handdoeken

Na het eten moet de afwas gebeuren. Voor wie geen afwasmachine heeft gebruikt de theedoek natuurlijk heel erg veel. Ook wanneer je de handen moet afdrogen wil je dat graag aan een handdoek kunnen doen.

Oven, magnetron of combi magnetron

Wanneer jij alleen woont, kan je een wat grotere maaltijd maken en deze invriezen. Je hebt dan altijd nog een maaltijd achter de hand voor als je weinig tijd hebt om te koken of als je bezoek krijgt. In een magnetron kan je dan jouw maaltijd ontdooien en daarna ook opwarmen. Met een oven kan je eens lasagne maken of een heerlijke cake bakken. Je kunt natuurlijk ook een combi magnetron aanschaffen omdat dit een oven en een magnetron in één is.

Ovenhandschoenen en een vergiet

Een vergiet kan je heel erg veel meedoen, van groente wassen, rijst, aardappelen en pasta afgieten. Je bent er dan in elk geval van verzekerd dat niet de helft in de wasbak beland. Wanneer je dan de pan van het vuur haalt doe je er goed aan om een ovenhandschoen aan te doen omdat de pannen vaak heel erg heet zijn. De ovenhandschoenen kunnen ook goed gebruikt worden voor iets wat uit de oven gehaald moet worden.

Snijplanken voor in de keuken

Hygiëne staat uiteraard op nummer één daarom is het goed om drie verschillende kleuren snijplanken te hebben. Je kan de groente niet op dezelfde snijplank snijden als waar je net het vlees op hebt gesneden.

Messen voor in de keuken

Messen zijn er in verschillende soorten. Zo is er groente messen, vleesmessen en natuurlijk het aardappelschilmesje. Je snijdt dan ook nooit vlees met hetzelfde mes als waar je de groente mee snijdt. Zorg er wel voor dat de messen ook lekker scherp zijn, met een bot mes is snijden zeker niet handig.

Houten lepels en spatels

Het is altijd handig om verschillende lepels en spatels te hebben. De meeste lepels en spatels kunnen tegen de hitte. Het is ook fijn om voor elk gerecht een lepel te hebben om te kunnen roeren.

De waterkoker voor in de keuken

Wanneer je veel thee drinkt is de waterkoker eigenlijk niet weg te denken. Maar de waterkoker wordt ook veel gebruikt als je graag wilt dat water snel kookt. Bereid het water eerst in de waterkoker voor en doe het dan in de pan op het vuur. Het water zou dan snel koken.

Een koffiezetapparaat in de keuken

Een koffiezetapparaat is iets wat eigenlijk in elke huishouding aanwezig is. Dit kan zijn omdat je zelf een echte koffieleut bent maar het kan ook zijn dat je veel bezoek over de vloer krijgt die veel koffie drinkt. Wanneer je zelf aan de koffie verslaafd bent dan wil je toch wel wakker worden met een lekker kopje koffie? In Nederland drinken we veel koffie.