Wanddecoratie voor aan de muur

Wanddecoratie voor aan de muur

Wanddecoratie kopen? Misschien wel de mooiste manier om het huis mee in te richten. Dankzij een grote klok aan de muur, een uniek glasschilderij in de slaapkamer of met wandobjecten om iemand anders cadeau te doen. Ontdek het uitgebreide assortiment, om de wand op een bijzondere manier mee te decoreren.

We leggen u graag uit over de verschillende soorten wanddecoratie en wat het precies is. Ontdek hoe u het kunt gebruiken om het interieur naar uw hand te zetten. Als een stijlvolle, heel creatieve of een andere toevoeging die het bijzonder maakt. Bijvoorbeeld in de woonkamer of in de keuken, net als op andere plekken in huis. Met de verschillende soorten wanddecoratie, waarmee we online graag laten zien wat anderen gebruiken om hun huis in te richten.Wat is wanddecoratie?


Wat is wanddecoratie? Het is decoratie voor aan de wand, die tegelijkertijd een heel praktische functie kan hebben. Toch gaat het vooral om de decoratieve waarde, dankzij het gebruik van specifieke kleuren en materialen.

Wilt u een keuze maken voor decoratie aan de wand? Het is verstandig om rekening te houden met een paar eigenschappen:

▪ Grootte
Kijk goed naar de grootte van de wanddecoratie waar u voor kiest. Het is niet zo dat een groter element altijd een betere keuze is dan een kleine, of andersom. Wel is het verstandig om rekening te houden met het effect van de keuze op de rest van het interieur. Woont u bijvoorbeeld wat groter en heeft u de ruimte? Voorkom te veel kleine elementen. Kies voor grote wanddecoratie die indruk maakt. En woont u juist kleiner? Pas op dat het er niet te vol van gaat lijken.
▪ Kleuren
Houd op een vergelijkbare manier rekening met de kleuren in de decoratie voor aan de wand. In principe heeft u daarmee twee mogelijkheden. U kunt zorgen voor een mooi contrast of u kunt de kleuren mooi bij elkaar laten passen. Wilt u de decoratie eruit laten springen? Kies rood of groen, ten opzichte van bijvoorbeeld een lichte wand. En vindt u het juist belangrijk om het netjes bij elkaar te laten passen? Dan is het beter om de tinten in dezelfde stijl te kiezen, en bijvoorbeeld pastelkleuren met licht te combineren.
▪ Materialen
De gebruikte materialen bepalen voor een groot deel de uitstraling van de decoratie aan de wand. Ga je bijvoorbeeld voor hout? Dan zorgt dat voor een bepaalde mate van warmte. Metaal of staal aan de andere kant zal veel meer koel en stoer ogen. En ga je voor kunststoffen of zelfs voor stoffen delen? Dat heeft een warme en gezellige uitstraling. Uiteraard zijn er ook combinaties beschikbaar, voor een fijne balans in het interieur.
▪ Stijl
Kijk ten slotte goed naar de stijl van de wanddecoratie die u kiest. Heeft u een verder klassiek, een modern of wellicht een landelijk interieur? Probeer het daarop af te stemmen. Of houd rekening met een meer industriële of een stoere stijl, zodat de decoratie voor aan de wand daar op een mooie manier bij zal passen.

Voor de woonkamer, slaapkamer en keuken


Uiteraard is de wanddecoratie beschikbaar voor een aantal verschillende ruimten in huis, om daar op een mooie manier gebruik van te maken. Zoekt u bijvoorbeeld iets voor in de woonkamer? Het is een goed idee om het er meer uit te laten springen, bijvoorbeeld ten opzichte van de kleur op de wanden. Het maakt de decoratie een bijzonder punt om naar te kijken, als een bijzonder element dat de aandacht trekt.

Gaat u voor wanddecoratie in de slaapkamer? Houd er dan rekening mee dat het er vaak donker of in ieder geval schemerig zal zijn. Dat is niet erg als het gaat om een ondersteunend element, maar het zal lastiger zijn om het eruit te laten springen. Tip: in de slaapkamer toch een bijzonder element toevoegen? Houd dan rekening met de verlichting die u gebruikt, door die er bijvoorbeeld met spots op te richten.

In de keuken kunt u in principe twee kanten op. Aan de ene kant is het een goed idee om een opvallend element toe te voegen. Dat is vooral geschikt geschikt in keukens met een grote eettafel of een kookeiland om samen aan te eten. En gaat het aan de andere kant om een ruimte waarin u vooral kookt, om daarna naar de eetkamer te gaan? Kies dan een element dat beter past bij de rest van de kleuren en materialen in de keuken.Soorten wanddecoratie

Benieuwd naar de verschillende soorten wanddecoratie die er beschikbaar zijn? Ontdek online de verschillende categorieën met producten:

Klokken
Teksttegels
Fotolijsten
Glasschilderijen
Hondentegels
Interieurstickers
Wandhaken
Wandobjecten
Wanddecoratie 3D
Zoals u merkt heeft u de keuze uit een breed assortiment. Gaat u voor de functionele en praktische klokken of voor de persoonlijke fotolijsten? Bekijk daarnaast de interieurstickers en bijvoorbeeld de haken om iets aan op te hangen. Ontdek op die manier ook de decoratie in hout of juist in de andere materialen, afhankelijk van de sfeer en stijl die u thuis graag wilt creëren.

Wanddecoratie kopen: online assortiment


Wanddecoratie kopen om het interieur op een mooie manier te verrijken of op zoek naar een bijzonder sfeervol element? Het is een uitstekend idee om iets op te hangen aan de wand.

Tip: zelf niet op zoek naar decoratie, maar zoekt u wel een leuk cadeau voor iemand anders? Het is een uitstekend idee om dit cadeau te doen. Aan iemand die u daarmee graag wilt verrassen. In iedere prijscategorie, omdat u online natuurlijk alle keuze heeft.

Bestel online de wanddecoratie die u zoekt. Voor uzelf of voor iemand anders, waarna we de bestelling snel in orde maken en u die altijd vlot in huis heeft.