Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Waarom wil ik een fietstas?

Waarom wil ik een fietstas?
Een fietstas is een erg handig item. Je kan een fietstas gebruiken voor vele doeleinden; als jij een lange fietstocht gaat maken kun je er eten, drinken en regenkleding in meenemen, als jij naar je werk gaat kun jij hierin gemakkelijk mappen en lunch meenemen en daarnaast kun jij fietstassen ook nog gebruiken in het alledaagse leven om bijvoorbeeld boodschappen in te vervoeren. Echter, deze diversiteit aan doeleinden heeft ertoe geleid dat er ook veel verschillende soorten fietstassen worden geproduceerd. Denk bijvoorbeeld aan enkele fietstassen, dubbele fietstassen, waterafstotende fietstassen of bijvoorbeeld waterdichte fietstassen. Maar welke fietstas heb jij dan precies nodig?

Een enkele of een dubbele fietstas

Wanneer jij online of in de winkel gaat zoeken naar de perfecte fietstas is het belangrijk dat jij je van tevoren afvraagt waarvoor jij deze fietstas wilt gaan gebruiken en hoeveel ruimte jij nodig hebt. Je kunt namelijk kiezen uit zowel dubbele als enkelvoudige fietstassen. Wanneer je slechts weinig ruimte nodig hebt is het handig om te kiezen voor een enkele fietstas. Denk hierbij aan het gebruik voor kleine dagelijkse boodschappen of een lunchtrommeltje en thermofles naar het werk of voor op een kleine fietstocht. Het handige aan een enkele fietstas is dat deze vaak ook nog eens te gebruiken is als gewone tas. Met een eenvoudig kliksysteem kun je een enkele fietstas los- of vastklikken aan jouw bagagedrager, stuur of voorwiel. Wanneer jij meer ruimte nodig hebt, voor bijvoorbeeld grotere boodschappen of als jij veel mappen mee moet nemen naar jouw werk, dan kan het handiger zijn om te kiezen voor een dubbele fietstas. Deze fietstas zit vaak via een lastiger systeem vast aan jouw bagagedrager en is dan ook niet als gewone tas te gebruiken.

Door weer en wind of slechts een mooi weer fietser?

Naast de keuze voor een enkele of dubbele fietstas kun jij ook nadenken over de kwaliteit of het materiaal dat het beste bij jouw doeleinde past. Wanneer jij alleen maar tijdens mooie droge dagen de fiets pakt kun jij kiezen voor een stevige waterafstotende fietstas die een enkele lichte regenbui aan kan. Echter, wanneer jij een doorgewinterde fietser bent is een echte waterdichte fietstas misschien meer wat voor jou. Als je relatief zware items verplaatst in je fietstas dan is het uiteraard ook erg belangrijk dat je een fietstas koopt welke gemaakt is van een zeer stevig materiaal dat al dit gewicht kan dragen. Oersterke fietstassen zijn gemaakt van bijvoorbeeld dekzeil, hetzelfde materiaal als waar diverse vrachtwagen-aanhangers van gemaakt zijn. Naast stevigheid zorgt dit materiaal er ook nog eens voor dat deze tassen helemaal waterdicht zijn. Als laatste zijn er fietstassen in allerlei verschillende kleuren, stijlen en met verschillende printjes te vinden. Een lichte kleur is wellicht meer geschikt voor mooi weer fietsers gezien deze kleur snel vies wordt als het regent en jij bijvoorbeeld over een zandweg fietst. Een donkere kleur is dan wellicht wat meer geschikt voor mensen die door weer en wind eerder de fiets pakken dan de auto.