Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Waar hang je nou dat schilderij op?

Waar hang je nou dat schilderij op?

Wil je jouw ingelijste schilderij een perfecte plaats geven in je huis? Hierbij wat tips, hoe je een schilderij moet ophangen en hoe je dat schilderij zo plaatst dat het precies goed hangt.

Een veelgemaakte fout bij een schilderij, is het ophangen van het schilderij nek-strekkend hoog is. Doe wat musea doen, houd kunstwerken op ooghoogte. Een goede vuistregel is om kunst zo op te hangen dat het in het middelpunt van de kamer is. In kamers met plafonds hoger dan 2,40 meter, kunnen kunstwerken iets hoger dan 60 centimeter van de vloer gehangen worden

Boven een meubelstuk

Het schilderij kan ook een visueel middelpunt zijn. Als je een kleiner werk boven een groot meubelstuk hangt, probeer dan eventueel andere kunst toe te voegen om het op te vullen. Voor kunst dat groter is dan 250 cm, vergeet de middelpuntregel, zorg ervoor dat de onderkant ongeveer 30 cm van de vloer af hangt.

Hoewel er geen standaardformaat lijst is, is het wel belangrijk om je schilderij op te hangen op basis van de afmeting. Grote schilderijen zien er geweldig uit boven banken en boven tafels in woon- en eetkamers. Je moet ervoor zorgen dat het midden van het schilderij zich direct boven het midden van het meubelstuk bevindt en dat de onderkant van het schilderij 10-15 centimeter boven het meubelstuk hangt. Als je werkt met een bank of stoel met een lage rugleuning, plaats deze dan zo dat de onderkant van de afbeelding 10-15 centimeter boven iemands hoofd hangt als deze zit.

Schilderij ophangen als een tweeluik

Een geweldige en onverwachte manier om een ​​groot schilderijwerk te tonen? Snijd het in twee helften, lijst elke helft afzonderlijk in en hang gecentreerd boven een meubelstuk. Houdt minimaal 10-15 cm tussen de lijsten vrij.

Een schilderij ophangen maar dan anders

Meestal hangt het schilderij boven een meubelstuk in het midden. Doe eens wat anders, ga meerdere schilderijen ophangen die slechts enkele centimeters uit het midden hangen, dan zien ze eruit alsof ze niet correct zijn opgehangen. Hang het schilderij minstens 20 cm links of rechts van het midden van het meubel.

In een galeriewand, omdat het duidelijk is

Galeriewanden zijn de beste manier om een voorbeeld te maken als je veel schilderijen hebt waar je van houdt. Ze zijn mooi boven meubels in entrees, gangen of woonkamers. Houd het schoon en koel door dingen in één stijl en frame te houden of mix nieuwe en oude stukken voor een mooi collage-effect. Denk bij plaatsing aan galeriewanden als één gigantisch schilderijwerk.

Waar hang je nou dat schilderij op?

Als de beste plek voor je schilderij zich niet boven een meubelstuk bevindt, zorg er dan voor dat het midden van het meubel zich ongeveer 150 cm boven de grond bevindt (ooghoogte). De meeste mensen hangen schilderij te hoog op, maar het beste is om het zo te plaatsen dat je het voor een gemiddeld persoon precies op ooghoogte hangt. Wil je een decoratie of schilderij in de kamer voor kinderen ophangen? Hang deze dan zo op dat het voor de kinderen op ooghoogte hangt.