Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Wat je allemaal met tuinstekers kunt doen

Wat je allemaal met tuinstekers kunt doen

Tegenwoordig zijn de tuinen een stuk kleiner en vooral saaier dan vroeger. Zeker als we naar nieuwbouwwijken kijken, zien we vooral kleine, eenvoudige tuinen. Ze zijn vaak best saai, voor een groot deel betegeld in combinatie met kunstgras. Kleurige planten en struiken zie je steeds minder. Jammer, want er is niets leuker dan een fleurige tuin. We snappen goed dat niet iedereen groene vingers heeft, maar er zijn verschillende manieren om je tuin op te fleuren, bijvoorbeeld met behulp van tuinstekers. Wat tuinstekers precies zijn en wat je ermee kunt, lees je in dit artikel.

Over tuinstekers?

Een heel leuke manier om je tuin levendiger en kleurrijker te maken is om tuinstekers te gebruiken. Maar wat zijn tuinstekers dan precies? De beste ideeën blinken uit in eenvoud, zo is het ook met de tuinsteker. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn het lange prikstokken die je heel gemakkelijk in de grond kunt steken en waarop bepaalde figuren zijn bevestigd.

De diversiteit in het aanbod tuinstekers is enorm groot. Je kunt ze verkrijgen in allerlei soorten, vormen, kleuren en maten. De figuren zijn er daarnaast in allerlei verschillende thema’s. Zo heb je tuinstekers met bijvoorbeeld vogels, insecten en verschillende andere dieren, maar ook heel grappige of abstracte figuren. Heel divers dus en voor iedereen is er dan ook wel een tuinsteker van zijn of haar gading te vinden.

De tuinstekers worden gemaakt van verschillende materialen. Vaak zijn ze gemaakt van RVS maar er zijn ook modellen verkrijgbaar in cortenstaal. Dit is staal dat na verloop van tijd een mooie roodbruine roestkleur krijgt. Dit geeft een mooi effect in de iets strakkere tuin. Zeker als je het combineert met andere tuinaccessoires van cortenstaal.

Voor de mensen die juist meer kleur in hun tuin willen, zijn er ook allerlei tuinstekers in de meest vrolijke kleuren. Wat de verschillende soorten gemeen hebben, is de lange levensduur. Ze zijn namelijk allemaal gemaakt van degelijk en weersbestendig materiaal. Je zult er dus jarenlang plezier van hebben.

Veel mogelijkheden

Tuinstekers bieden enorm veel mogelijkheden. Je kunt ze in ieder formaat tuin toepassen, zelfs als je alleen maar een klein balkon hebt. Sterker nog, hoe kleiner de tuin, hoe opvallender het effect zal zijn. Doordat de onderkant van de tuinsteker puntig is, prik je hem heel eenvoudig in de grond of een bloembak. Wordt het weer tijd voor een verandering, dan trek je hem eenvoudig weer uit de grond om hem weer ergens anders neer te zetten. Zo wordt het nooit een saaie bedoeling.

Je kunt ook spelen met de hoogte, door de tuinstekers iets dieper of juist minder diep in de grond te steken. Als je ze tussen de beplanting zet, moet je hem niet al te diep in de grond steken. Dan steekt de tuinsteker mooi boven de planten uit. Het is dan net of de figuren boven de beplanting zweven. Dit geeft een heel leuk effect. Helemaal als je dit in groepjes doet. Door verschillende soorten tuinstekers in verschillende kleuren te plaatsen, kun je een sprookjesachtige tuin creëren. Vooral jonge kinderen zullen dit helemaal het einde vinden. Er zijn echter ook genoeg ouderen die hier enorm van kunnen genieten.

Tuinstekers zijn dus ideaal om je tuin, terras of balkon op te vrolijken. Wist je dat er ook nog heel praktische tuinstekers zijn? Zo zijn er bijvoorbeeld tuinstekers met een regenmeter. Superhandig als je de hoeveelheid neerslag wilt meten, voor als je in de gaten wilt houden wanneer je de tuin moet gaan besproeien. Regenmeters zijn op zich saaie objecten. Door ze te combineren met een tuinsteker en een vrolijk figuur, wordt het ineens een heel leuk en handig object dat je overal in de tuin kunt neerzetten. Doe dit natuurlijk wel op een open plek voor het juiste resultaat.

Een andere handige tuinsteker is de uitvoering met een windrichtingaanwijzer. Hiervan zijn diverse uitvoeringen verkrijgbaar waaronder de bekende windhaan, die je ook vaak op kerktorens ziet. Belangrijk is dat de windrichtingaanwijzer niet te dicht bij de grond staat en dat hij ook op een open plek in de tuin wordt neergezet. Doe je dit niet, dan heeft hij maar weinig nut en alleen een sierwaarde. Een windrichtingaanwijzer kan heel handig zijn als je wilt zien hoe de wind waait als je de barbecue wilt gaan ontsteken bijvoorbeeld. Door rekening te houden met de windrichting kun je de rookoverlast voor je buren beperken.

Zoals je hebt kunnen zien, kun je met tuinstekers alle kanten op. Het maakt dus niet uit of je nu een heel praktische, romantische of juist heel strakke tuin hebt. Tuinstekers zijn er ook voor vrijwel ieder budget. Grote investeringen zijn dus niet nodig. Voor een paar tientjes heb je al een leuk exemplaar. Het is dan ook een perfect cadeau voor Vader- of Moederdag, een verjaardag en natuurlijk een housewarmingparty.