Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Terraskachel kopen: wat is het verschil met een buitenhaard?

Een terraskachel kopen, of twijfelt u ten opzichte van een buitenhaard? Er zijn mensen die de twee onterecht door elkaar heen gebruiken. Er is namelijk een groot verschil tussen de beiden, ook al valt dat er aan de buitenkant niet altijd meteen aan af te zien.

Koopt u bijvoorbeeld een Esschert Design terraskachel? Dan werkt deze heel anders dan een buitenhaard. Er is sprake van een gesloten deurtje voor de verbranding. Als het gevolg daarvan zal de verbranding meer efficiënt zijn, kunt u rekenen op meer warmte en heeft u tegelijkertijd minder last van rook. Het zijn een paar belangrijke voordelen van een terraskachel, waardoor het de moeite waard is om die te verkiezen boven een buitenhaard.

Gesloten deurtje: efficiënte verbranding


Het sluiten van het deurtje bij een terraskachel is belangrijk, omdat de verbranding op die manier veel efficiënter zal zijn. Het deurtje is geplaatst om er hout in te kunnen plaatsen. Zodra u dat aansteekt is het niet meer nodig om het deurtje open te houden. En sterker nog, het is voor de verbranding beter om die op dat moment te sluiten.

Bij een buitenhaard heeft u die mogelijkheid niet. Er is sprake van een open gedeelte om het hout te plaatsen. Dat is makkelijk, maar leidt er ook toe dat er zuurstof vanaf de zijkant aangevoerd kan worden. Vooral op het moment dat het een beetje begint te waaien kan de aanvoer sterk variëren. Het ene moment is er veel zuurstof beschikbaar, terwijl die daarna weer wegvalt. Dat komt de efficiëntie van de verbranding niet ten goede.

Een terraskachel is op die manier een betere keuze dan een buitenhaard. De kachel met een gesloten deurtje zal op een meer stabiele manier branden. En door het deurtje te sluiten heeft u er bovendien veel minder omkijken naar, omdat er gelukkig niet zo snel iets kan gebeuren.

Meer warmte uit een houtkachel


Die efficiënte verbranding door de terraskachel zorgt er bovendien voor dat er meer warmte ontstaat. Op die manier is een houtkachel een fijne keuze, op het moment dat het buiten wat kouder begint te worden. Een buitenhaard geeft uiteraard ook warmte, maar moet de open structuur compenseren. Als het gevolg daarvan gaat er meer warmte verloren, waardoor het minder goed mogelijk is om daar met elkaar gebruik van te maken. Bovendien is een haard vaak vanaf één kant het mooist, waardoor het lastig is om er aan de andere kant bij te gaan zitten.

Een terraskachel is dan een goede keuze, omdat het goed mogelijk is om daar met meerdere personen omheen te gaan zitten. Er komt naar alle kanten toe warmte vanaf. De verwarming zorgt ervoor dat het goed mogelijk is om lekker laat buiten te blijven zitten, zelfs als het eigen te koud wordt om nog veel naar buiten te gaan.

Minder last van rook


De terraskachel zorgt er verder voor dat u minder last zal hebben van rookontwikkeling. Door het deurtje te sluiten kan de rook alleen naar boven toe. Als u een model kiest dat hoger is dan uzelf als u gaat zitten betekent dit dat u geen last zal hebben van de rook. De rook stijgt boven u uit en kiest dan z’n weg. Op die manier werkt een kachel vaak fijner dan een open haard. Die kan er immers ook naar de zijkant toe voor zorgen dat er rook kan ontstaan, waardoor u daar wel last van kunt krijgen.

Dankzij de efficiënte verbranding zal de terraskachel überhaupt leiden tot minder rookontwikkeling, waardoor het zelfs niet erg zou zijn als de rook wel een keer uw kant op zou komen. Er is sprake van een meer nette verbranding, zodat ook buren en anderen die in de buurt wonen er over het algemeen minder last van zullen hebben.

Terraskachels: uitgebreid assortiment


Wat dat betreft heeft de terraskachel een aantal interessante voordelen te bieden, vooral ten opzichte van de buitenhaard waar u gebruik van kunt maken. Het is in ieder geval verstandig om de twee goed uit elkaar te houden, omdat ze op een andere manier in elkaar zitten. Vergelijk de buitenhaard met een terraskachel en maak op die manier een keuze, bijvoorbeeld aan de hand van de bovenstaande voordelen.

En wordt het voor u een terraskachel? Online heeft u de keuze uit een breed assortiment. Vergelijk de verschillende modellen, om daarmee zelf in de tuin te kunnen zitten of daar iemand anders mee te kunnen verrassen. U heeft de keuze uit diverse modellen, altijd op basis van hoge kwaliteit en natuurlijk voor een scherpe online prijs.