Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Een sfeervolle tafel met een minimaal budget!

Een sfeervolle tafel met een minimaal budget!

De feestdagen komen er weer aan en de meesten onder ons kijken daar dan ook echt naar uit. Er is echter één klein nadeel van het feestseizoen: de financiële tegenslag van al die gezelligheid en vreugde. Niet iedereen heeft veel geld te spenderen om het gezellig te maken. Gelukkig hoeft het allemaal niet zo duur te zijn en je huis kan er dan ook prachtig uitzien zonder dat het je slapeloze nachten kost over hoe je het zou moeten bekostigen.

De tafel sfeervol maar goedkoop aankleden

Kijk eerst eens wat je in huis hebt aan kerstspullen. Heb je een tuin? Dan kun je daar ook eens rondkijken wat er allemaal groeit en bloeit en wat je eventueel zou kunnen gebruiken. Wil je bijvoorbeeld ook wat takjes hulst of dennentakken en je hebt die niet, dan zijn die nog altijd elders buiten te vinden. Een tafel kun je al heel simpel sfeervol aankleden voor een mooi tafelkleed te gebruiken. Hierop kun je dan wat glitters uit strooien en ertussen leg je dan wat kleine kerstballetjes. Ook waxinelichtjes zijn echte sfeermakers en dus zeer geschikt hiervoor. Een ander voorbeeld is een doorzichtige glazen vaas, die kun je ook vullen met led lampjes en kleine balletjes en succes verzekerd. Of wat dacht je van wat dennentakken op tafel leggen en hiertussen een waxinelichtje op batterijen voor een mooi sfeervol idee. En wacht dacht je van het kerst ontbijt? Zet bijvoorbeeld leuke eierdopjes bij het bordje en versier je eieren met een glittertje. Dat blijft prima zitten met een klein beetje lijm, of spuit de eieren na het koken in met een glitterverf. Altijd leuk om wakker mee te worden!

Wil je mensen uitnodigen?

Dan is het altijd een goed idee om een gepersonaliseerde uitnodiging te versturen. Ook deze zijn heel makkelijk zelf en ook goedkoop te maken. Je kunt ze ook laten drukken maar dat zal een grotere aanslag zijn in je beurs dan ze zelf te maken. Tegenwoordig kun je knutselmaterialen al voor echt slechts kleingeld kopen in de winkel en dan kun je heerlijk zelf aan de slag. En op die manier geef je het pas echt een persoonlijk tintje en de ontvanger van de uitnodiging zal dat ook zeer zeker enorm waarderen.

De menukaart en de servetten

Voor de servetten is het een super idee om ze leuk te vouwen. Om ideetjes hiervoor op te doen kun je eenvoudig even kijken op Pinterest of op Youtube. Voor de finishing touch kun je dan een stukje groen uit de tuin gebruiken en een mooi feestelijk lintje. Als je het menu van de dag weet kun je ook zelf leuke menu kaarten gaan maken. In Word kan je hele leuke voorbeelden van menukaartjes downloaden en maken of Google menukaarten. Maak deze kaarten met diverse knutsel materialen die je in bijna iedere winkel goedkoop kunt krijgen. Natuurlijk ook superleuk om met de kinderen of kleinkinderen te doen!

Stem de versiering op elkaar af

Je zult waarschijnlijk je kerstversiering in een bepaalde kleurstelling hebben. Dan is het wel een goed idee om ook je tafel hierop af te stemmen. Hiermee voorkom je dat het een te bonte kermis gaat worden en zo blijft alles een heel mooi geheel. De juiste verlichting en een beetje glitter en glamour zal het dan vervolgens helemaal compleet maken. Succes!