Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Ruimtebesparende tips voor in de keuken

Ruimtebesparende tips voor in de keuken

Wanneer je een keuken hebt waar je het moet doen met de ruimte die je hebt, dan kan je wel een aantal ruimtebesparende tips gebruiken. Eigenlijk is het wel iets wat je gewoonweg moet weten. We zullen eens wat tips bespreken waar je vast heel veel aan gaat hebben.

Enkele tips om ruimte te kunnen sparen in je keuken

Sommige tips klinken heel erg bekend in de oren en een aantal had je zelf misschien niet aan gedacht maar deze tips zijn altijd welkom

Handig omgaan met apparatuur

Wanneer je graag een magnetron maar ook een oven wilt hebben kan je natuurlijk gaan voor een combimagnetron. Dit is een voordeel waarop je maar een enkel apparaat hebt dus ook niet veel ruimte in beslag neemt.

Rekening houden met kleur

Als jouw keuken klein is, doe je er goed aan om een lichte kleur te gebruiken. Bij een lichte kleur oogt de ruimte groter. In een kleine keuken kan je ook beter bovenkastjes in een lichte kleur nemen. Dit is ook om de ruimte groter te laten lijken.

Kastjes en lades

Er zijn heel erg veel accessoires tegenwoordig om de keukenkastjes op een gunstige manier in te richten. Zo heb je bordenrekken, flessenhouders en veel meer van dat soort accessoires om ruimte te kunnen besparen.

De lades in een keuken zijn vaak efficiënter dan een kastje. Je kunt in de lades veel meer kwijt. Daarbij is het voordeel dat je de lade ook helemaal uit kan trekken en je ook nog eens overal gemakkelijk bij kan komen. Wanneer je op zoek gaat naar een keuken waar je ook veel opbergruimte hebt kan je er rekening mee houden dat het een diepe lade is in elk geval.

Wandkasten in de keuken

Wanneer je graag wat vloeroppervlakte wilt houden kan je overwegen om wandkasten in de keuken te nemen. Door de wandkasten heb je ook nog eens extra ruimte wat je creëert. En ruimte hebben we in een keuken zeker wel nodig.

Wandplanken aan de muur in de keuken

Als een wandkast nu niet is wat jouw stijl is dan kan je natuurlijk ook gaan voor wandplanken. Hier creëer je ook ruimte mee. Een wandplank is ook nog eens een goedkope oplossing.

Keukengerei aan de wand in de keuken hangen

Tegenwoordig is er ontzettend veel mogelijkheden om je keukengerei ook op te kunnen hangen aan de muur. Messen kun je door middel van een magneetstrip ophangen. Zo kan je keukengerei ook ophangen aan stang die je op de muur monteert.

Multifunctionele spullen gebruiken in de keuken

Dit is een tip waar je niet heel erg snel aan denkt maar er zijn altijd spullen die niet alleen voor één taak te gebruiken zijn. Zo kan je een snijplank ook gebruiken als dienblad. En wat zou je denken van een 3-in-1 keukenmachine? Je hoeft niet meer alle onderdelen apart te halen en voor de blender of mixer extra opbergruimte zoeken. Zo zie je maar als je spullen neemt die je voor meerdere doeleinden kan gebruiken dat je ook meer ruimte bespaard in je keuken.

Opbergen en bewaren in de keuken

Omdat je dagelijks in de keuken doorbrengt is het opbergen en bewaren ook een puntje waar je op let. Je kunt overbodige spullen bewaren in voorraadbussen, broodtrommels en dergelijke. Natuurlijk is het bewaren van voedsel ook belangrijk om dit in een opbergbak te bewaren. Zo houdt je de keuken netjes en schoon. En omdat het dan opgeruimd is heb je meer werkruimte om je eten te kunnen voorbereiden.

Wanneer je etenswaren ergens in bakken bewaard is het altijd fijn om te weten wat er in zit. Je kunt dat probleem aanpakken met stickers die je op de bakken kan plakken. Je hoeft dan niet te zoeken waar je het in hebt gedaan, maar kan het in een oogopslag zien. Per slot van rekening wil je in een keuken lekkere maaltijden bereiden en niet moeten zoeken naar de benodigdheden van je recept.

Wanneer je veel verschillende kruiden in huis hebt kan je die ook in een draaibaar kruidenrek zetten. Zo heb je de kruiden altijd bij de hand. Heb jij nu eigen gemaakt kruiden en specerijen kun je deze ook in het draaibaar kruidenrek zetten.