Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Kies je een koekoeksklok als wandklok of toch een andere?

Kies je een koekoeksklok als wandklok of toch een andere?

Er zijn heel erg veel wandklokken in de verkoop. Maar de koekoeksklok is toch wel een van de meest oudere klokken die er zijn. Alle informatie omtrent de koekoeksklok is toch wel heel erg interessant. We zullen je eens mee nemen in de wereld van de koekoeksklok.

Wat is een koekoeksklok

Dit is een klok wat ook wel een slingerklok genoemd wordt. Het geeft de uren aan door een koekoek na te doen. Het slaguurwerk zet het mechanisme in werking waardoor op het hele uur de koekoek naar buiten komt. Eigenlijk was deze klok bedoeld als een wekker.

De geschiedenis van de koekoeksklok

De koekoeksklok is in Duitsland uitgevonden door Franz Ketterer. Als eerste werd ontdekt hoe je het vogeltje uit de klok kon laten komen, dit was in 1730. De techniek die ze er voor gebruikt hebben is door het ontstaan van balgen en fluitjes die het geluid van de koekoek na deden. Tegenwoordig heb je heel erg veel verschillende koekoeksklokken. De koekoeksklok is dus ongeveer driehonderd jaar geleden uitgevonden.

Populariteit van de koekoeksklok in Nederland

In Nederland wordt de koekoeksklok steeds populairder. Je komt tegenwoordig de koekoeksklok niet alleen meer tegen bij de oudere mensen maar ook bij de jongere generatie. Tegenwoordig zijn er steeds meer moderne en kleurrijke koekoeksklokken. En dat zijn de koekoeksklokken die je bij de jongere generatie vindt. Ook van de koekoeksklok vind je heel erg veel verschillende modellen en maten die bij verschillende interieurs passen.

De koekoeksklok als wandklok

Je hebt natuurlijk heel erg veel verschillende klokken. De klassieke koekoeksklok hoort toch wel tot één van de bijzondere klokken. Dit komt ook omdat ze bekend staan om de bruine houten klokken waar een vogeltje uit komt als het hele uur is aangebroken. Het vogeltje geeft dan het geluid van de koekoek.

Tegenwoordig is niet alleen de traditionele koekoeksklok er maar ook de moderne koekoeksklok. De meest moderne koekoeksklokken worden tegenwoordig de Kookoo klok genoemd. Deze zijn vaak strak vormgegeven maar het vogeltje komt nog steeds ieder uur uit zijn huisje. Je kunt bij deze klokken zelf bepalen welke kleur je de klok wilt geven. Je hebt dan wel een traditionele koekoeksklok maar wel op een moderne manier. Een wandklok die dan toch goed past bij je interieur.

Wordt het toch een andere wandklok?

Je kunt natuurlijk ook gewoon veilig gaan voor een klok waar de werking voor jou als tijdsaanduiding dient. Je kunt dan natuurlijk een simpele klok nemen en snel zien wat de tijd is. Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende wandklokken. Bij Decoaction.nl heb je dan ook zeker wel een heel leuk assortiment waar je uit kan kiezen. Je kan gaan voor de gewone ronde simpele klok.

Misschien wil jij wel gewoon een wandklok hebben die wat prijs betreft voor jou het beste uitkomt. Het is natuurlijk wel goed om een wandklok te nemen die ook bij je interieur past. Maar waar let je dan op?

Waar let je op bij het kopen van een klok?

Omdat we allemaal een klok aan de muur hebben wil je natuurlijk ook wel een klok dat goed bij je interieur past. Er zijn uiteraard wandklokken maar je kunt ook gaan voor bijvoorbeeld een tafelklok. Veel mensen hebben vaak een klok aan de muur die toch wel groot is. Je wilt natuurlijk niet dat de klok wegvalt en opgaat in je interieur.

Wanneer je eigenlijk geen ruimte hebt aan je muur voor een wandklok dan kan je natuurlijk altijd gaan voor een tafelklok. Meestal zijn de tafelklokken niet zo heel erg groot. Over het algemeen hebben ze een doorsnee van ongeveer veertig centimeter. Die zijn dan ook vaak groot genoeg om op een dressoir of in een boekenkast te zetten.

Enkele tips waar je rekening mee kan houden als je een klok koopt zijn:

• Welke wandklokken kan je allemaal kiezen
• Waar wil je de wandklok ophangen
• Welke uitstraling heeft de wandklok nodig
• Hoe kan de wandklok bevestigd worden

De klok als decoratief onderdeel in het interieur

Vroeger was een klok in huis die als functie had om de tijd af te lezen. Tegenwoordig is de klok een decoratief onderdeel van het interieur, een echte eyecatcher.