Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld 1-2 werkdagen in huis       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Kadootjes inpakken: 9 tips die je daarbij kunnen helpen

Kadootjes inpakken: 9 tips die je daarbij kunnen helpen
Niks is leuker dan kadootjes krijgen van dierbaren of kadootjes geven aan dierbaren. Voor een extra verassingseffect is het natuurlijk leuk om de kadootjes in te pakken. Echter, een kadootje inpakken is voor sommige mensen makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig zijn er een aantal tips die jou kunnen helpen bij het inpakken van een kado.


1. Zorg ervoor dat de kadootjes recht toe recht aan zijn. Een kubusvormig kado is namelijk veel makkelijker in te pakken dan bijvoorbeeld een bal. Wil jij alsnog iemand een kado geven met een ingewikkelde vorm? Doe dit kado dan in een passende doos waardoor deze alsnog gemakkelijk in te pakken is.

2. Versieren met lint of touw. Om jouw ingepakte kado net iets specialer te maken kun jij hem versieren met lint of touw. Dit is erg gemakkelijk om te doen: je bindt het touw of lint er gewoon omheen en maakt er een strik mee. Aan dit lint of touw kun je vervolgens een leuk kaartje doen.

3. Cadeaudoosjes/zakjes. Als jij geen tijd hebt of gewoon geen zin hebt om kadootjes in te pakken met cadeaupapier dan kun je ook kiezen voor een cadeaudoosje of zakje. Voor kleine kadootjes is dit een groot succes: het ziet er mooi uit en je hoeft amper iets te doen.

4. Stickers en washitape. Wanneer jij vrij neutraal inpakpapier gebruikt kun je dit opvrolijken met bijvoorbeeld leuke en passende stickers of washitape. De washitape kun je bijvoorbeeld op dezelfde manier plakken als het lint of schuin de hoeken van het kado.

5. Pringles bussen voor zelfgemaakte koekjes. Heb jij voor iemands verjaardag lekkere koekjes gebakken of snoepjes gekocht? Maak dan een lege Pringles bus schoon en stop hier de lekkere koekjes of snoepjes in. De bus kun je vervolgens leuk inpakken en versieren.

6. Kranten als inpakpapier. Ben jij op zoek naar een origineel en stijlvol type inpakpapier? Gebruik dan oude kranten als inpakpapier! Omdat kranten zwart-wit zijn kun je het kado opvrolijken met een felle strik. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rode of gele strik.

7. Vintage kaart. Een kado kan natuurlijk niet gegeven worden zonder een leuke kaart. Je kunt ervoor kiezen om een standaard kaart te kopen. Echter, het is leuker om er een vintage kaart bij te doen. Deze kun je vaak vinden in antiekwinkels, op markten of in tweedehandswinkels. Schrijf in de kaart een leuk en persoonlijk bericht voor de ontvanger waardoor het kado extra speciaal wordt.

8. Tekenen. Ben jij creatief? Dan kun je er ook voor kiezen om het kado simpelweg in te pakken met wit papier en er vervolgens op te gaan tekenen. Op deze manier maak jij je eigen originele inpakpapier!

9. Passende details. Wanneer jij jouw ingepakte kado gaat versieren is het ook leuk om deze versiering aan te passen aan de ontvanger. Is het kado voor je vader? Maak dan een leuke stropdas op het kado. Is het een kerstcadeau? Maak dan leuke sneeuwvlokken op het inpakpapier. Is het kado voor Valentijnsdag? Dan kun je ervoor kiezen om mooie rode hartjes op het inpakpapier te maken.