Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Kaarsvet verwijderen, zo doe je dat!

Kaarsvet verwijderen, zo doe je dat!

Tussen kerstdiners, etentjes, feestjes en alle andere redenen door om kaarsen aan te steken, wil je niet denken aan kaarsvet op je tafel. Maar helaas, dit gaat toch een keer gebeuren! Voordat jij verstrikt raakt in de planning, koken en wat er allemaal nog meer moet gebeuren, leggen wij je eerst even uit hoe je kaarsvet vlekken kunt verwijderen. Veruit de meest gezochte “vlek”vraag op het internet. Kaarsvet verwijderen, hoe moet dat?

Kaarsvet in kleding of tafelkleden

Als je kaarsvet vlekken in je tafelkleden of in je kleding krijgt, is het handig om het kaarsvet goed op te laten drogen. Als kaarsvet nog zacht is, kun je het even laten vriezen. Als het kaarsvet droog is, schraap je het er voorzichtig af met een bot mes. Waren het gekleurde kaarsen? Dep dan de vlek in met reinigingsvloeistof op basis van oplosmiddelen om zoveel mogelijk kleur te verwijderen. Leg daarna schone keukenrol op en onder de vlek en druk het gebied aan met een warm, droog strijkijzer. Draai en vervang de keukenrol terwijl ze het gesmolten kaarsvet absorberen. Wrijf vloeibaar wasmiddel (eventueel met een scheutje kledingbleek) op de vlek en was de kleding of tafelkleed met warm of heet water.

Lammechien kaars

Tapijt en Kaarsvet vlekken

Een tapijt of vloerbedekking gooi je niet even in de wasmachine! Heb jij kaarsvet vlekken in je tapijt? Wij leven met je mee en gaan je gelijk even leren hoe je korte metten maakt, met deze ongevraagde gast. Is het kaarsvet nog zacht? Dan geldt net als bij kleding, dat je de wax eerst uit moet drogen. Nou leg je je tapijt ook niet even in de vriezer, dus een ijsblokje in een plastic zakje werkt ook prima! Bespaart je een hele verhuizing en je vlek gaat toch wel weg, nog heel eventjes! Ok, dus, je kaarsvet is hard, volgende stap wordt een sponsje met vlekverwijderaar voor tapijt en bekleding voorzichtig wrijven over de vlek zodat het een beetje in kan trekken. Pak vervolgens een WIITTE doek en druk die voorzichtig aan met de punt van je strijkijzer. Herhaal dit een paar keer, maar pak wel steeds een schoon deel van de doek! Mocht er nog een klein vlekje zichtbaar zijn, dan kun je nogmaals wat vlekverwijderaar op de vlek aanbrengen en deppen.

Kaarsvet vlekken op je houten meubels?

Dus jouw kaarsen hebben zich echt flink misdragen en vlekken op je mooie teak houten eettafel hebben gemaakt? Geen paniek! We geven je rebellerende kaarsen een koekje van eigen deeg met deze tip! Ook hier geldt weer, is het kaarsvet nog zacht? Laat het dat eerst goed opdrogen zodat het gemakkelijk te verwijderen is, zonder dat je mooie tafel morgen op Marktplaats komt te staan omdat deze beschadigd is. Schraap voorzichtig het kaarsvet van je tafel met een plastic voorwerp, wij stellen een creditcard of zoiets voor. Als het kaarsvet verwijderd is, poets je het gebied met een schone doek met iets van een meubelpoetsmiddel om de plek zo goed mogelijk te camoufleren.

Voor verschillende materialen, verschillende methoden maar onthoud 1 ding; Laat de kaarsvetvlek eerst goed drogen of hard worden!