Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Jouw woondecoratie schoonhouden. Hoe doe je dat?

Jouw woondecoratie schoonhouden. Hoe doe je dat?

Iedereen heeft in huis wel wat aan woondecoratie staan. Of het nu een simpele kaarsenstandaard is of een beeld op een sokkel dat maakt niet uit, maar een huis zonder woondecoratie hebben wij eigenlijk nog nooit gezien. Je moet dat natuurlijk ook allemaal schoonhouden, maar hoe doe je dat nou het beste?

Gebruik van schoonmaakmiddelen bij woondecoratie

Wanneer je jouw woondecoratie schoon gaat maken kan je dat in de meeste gevallen het beste doen met een droge zachte doek. Soms heeft het een wat vochtige doek nodig. Het ligt er ook net aan van welk materiaal het is gemaakt. Wanneer je een vochtige doek gebruikt kan je dit het beste doen met alleen lauwwarm water. Dat tast namelijk niets aan. Ga je schoonmaakmiddelen gebruiken dan heb je kans dat het in gaat vreten op het materiaal waarvan het is gemaakt en dat is iets wat je niet wilt.

Heb je toch graag wat schoonmaakmiddel in je water zorg dan dat het sterk verdund is en niet te agressief. Ben je er niet zeker van of het materiaal van jouw woondecoratie ertegen kan? Ga dan voor veilig en gebruik echt alleen lauwwarm water. Vaak kun je op glazen voorwerpen of voorwerpen die gemaakt zijn van aardewerk en daarna behandelt met een laag waardoor het gaat glanzen wel schoonmaakmiddel gebruiken, maar ook hiervoor geldt dat je het wel moet verdunnen.

Hoe vaak moet je het schoon maken?

Hoe vaak je het schoon moet maken ligt er een beetje aan hoeveel stof er bij jou valt. In het ene huis is dat meer dan in het andere huis en dat hangt ook af van een aantal factoren. Heb je bijvoorbeeld dieren in huis dan heb je al sneller last van stof en dergelijk. Meestal is 1 keer in de week het afstoffen wel voldoende om het allemaal mooi schoon te houden. Wanneer je dit gewoon 1 keer in de week doet en 1 keer in de maand het een wat grotere schoonmaak geeft dan moet het helemaal goed komen. Wat heel handig is om te gebruiken bij woondecoratie wat veel groefjes en dergelijke heeft is een plumeau of desnoods een zachte kwast. Hiermee kun je dan de stof goed tussen de groefjes wegkrijgen.

Wat doet stof met je woondecoratie?

In eerste instantie zul je denken dat stof niet echt veel kwaad kan op de spullen die jij in huis hebt staan maar dat moeten wij toch ontkrachten. Inderdaad, in het begin zal het niets doen maar wanneer je dit te lang laat liggen, en dan hebben we het echt over maanden, dan tast het toch echt sommige materialen wel aan. Zeker wanneer het poreuze materialen zijn zoals bijvoorbeeld kalksteen dan kan dat zeker op de lange termijn schade aanrichten. Daarbij is het ook nog eens brandgevaarlijk. Het schoonhouden van je decoratieve stukken in je huis is dus minstens zo belangrijk als het schoonhouden van andere dingen. Jij wil toch ook in een lekker fris en schoon huis wonen?