Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Maak je eigen vogel- of insectentuin helemaal af met metalen dieren voor in de tuin

Maak je eigen vogel- of insectentuin helemaal af met metalen dieren voor in de tuin

Tuinen zijn er niet alleen in allerlei afmetingen maar ook in enorm veel varianten. Zo heb je hele strakke tuinen, met veel tegels of grind in combinatie met strakke borders en hagen of een strak gazon. Een Japanse tuin is minimalistisch en vrij strak maar wel met veel organische vormen en een waterpartij. Ben je een natuurliefhebber en heb je de nodige ruimte beschikbaar, dan is een vogel- of insectentuin echt iets voor jou. Je kunt dergelijke tuinen, die van nature al bruisen van het leven, nog aantrekkelijker maken met metalen dieren voor in de tuin.

Wat is een vogeltuin?


Een vogeltuin is een tuin die helemaal is ingericht om vogels aan te trekken. In principe kun je van iedere tuin een vogeltuin maken. In een kleinere tuin zijn de mogelijkheden uiteraard wel wat beperkter dan in een grote ruime tuin.

Maar hoe maak je dan eigenlijk een vogeltuin? Dit kan op allerlei manieren. Belangrijk is dat je zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt in je tuin. Dit begint bij de bestrating, die je zoveel mogelijk moet verwijderen. In plaats daarvan leg je een gazon aan. Vogels als merels en roodborstjes vinden dit geweldig, want in de grond onder het gazon leven veel wormen, waar ze dol op zijn.

Als je een grotere tuin hebt, kun je paden van boomschors of grind aanleggen. Als afscheiding van de tuin kun je het best met hagen gaan werken of een schutting waar klimplanten tegenaan groeien. Dit biedt veel bescherming voor de vogels, maar ze kunnen er ook prima nestelen.

Wat betreft de beplanting moet je afwisselend werken met bloemen die insecten aantrekken en bomen en struiken die beschutting bieden en ruimte om te nestelen. Zorg er voor dat er ieder jaargetijden iets bloeit. Besdragende struiken en fruitbomen, zijn ook perfect voor in de vogeltuin. Veel vogelsoorten zijn hier dol op.

Daarnaast maken voederhuisjes en nestkastjes jouw tuin extra aantrekkelijk voor vogels. Je maakt hem helemaal af met een kleine waterpartij, waar de vogels lekker kunnen badderen en drinken.

Wat is een insectentuin?


Insecten zijn enorm belangrijk in de natuur. Zo zorgen vlinders en bijen voor de bestuiving van planten, lieveheersbeestjes eten de voor je planten schadelijke bladluizen op, maar insecten zorgen er ook voor dat de bodem gezond blijft.

Daarnaast dienen insecten als voedsel voor veel dieren, waaronder de vogels. Heb je veel insecten in de tuin, dan is de kans groot dat je ook veel vogels zult aantrekken. Zo vang je dus twee vliegen in één klap.

Een insectenvriendelijke tuin heeft wel wat weg van de vogeltuin. Allereerst moet je voor huisvesting zorgen. Dit kan bijvoorbeeld een stapel openhaardhout zijn, of gewoon enkele dode boomstronken. Zorg ook voor een afwisselende beplanting met bomen en struiken, maar vooral veel bloemen. Een grasveld is ook prima, maar maai dit niet te vaak. Afgevallen blad moet je ook niet continu verwijderen, want dit biedt een uitstekende beschutting. Vlinders zijn dol op vruchten aan de boom of licht rottend fruit dat op de bodem ligt.

Kies vooral voor inheemse plantensoorten en laat ook eens wat onkruid zoals brandnetels en distels staan. Waar je vooral op moet letten is dat je geen giftige bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt.

Metalen dieren geven jouw vogel- of insectentuin net dat beetje extra


Als je jouw tuin zo hebt ingericht dat vogels en insecten zich er helemaal thuis voelen, kun je de tuin nog verder aankleden. Een heel leuke manier van aankleding van de tuin is om dit met metalen dieren voor in de tuin te doen.

Jouw speciaal ingerichte vogel- of insectentuin, kun je bijvoorbeeld met de metalen vogels van Decoaction een extra vrolijke aanblik geven. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, van kleine roodborstjes tot aan een prachtige uil. Het leukste is natuurlijk om meerdere exemplaren in je tuin te plaatsen. De keuze is groot en de vogels zijn allemaal aantrekkelijk geprijsd.

De meeste metalen vogels zijn bevestigd aan een handige metalen boomprikker. Met een rubberen hamer kun je deze heel eenvoudig in de boom slaan. Je hoeft niet bang te zijn dat de boom hieronder lijdt.

Alle modellen zijn gemaakt van bewerkt of onbewerkt metaal. De laatstgenoemde modellen zullen na verloop van tijd gaan roesten, wat ze een natuurlijke uitstraling geeft. Je kunt ze zelf ook lakken met een kleurtje of transparante lak.

Je kunt ook metalen vogels met een poedercoating krijgen. Hier hoef je niets aan te doen en ze hebben een strakke uitstraling. Naast vogels op een boomprikker, zijn er ook verschillende staande modellen verkrijgbaar.

Een heel vrolijke aanblik krijgt je tuin met de kleine staande metalen dieren van een mier, kikker of een vrolijke muis. Deze kun je overal neerzetten en zijn voorzien van extra vrolijke kleuren. Super leuk natuurlijk als je kinderen hebt bijvoorbeeld.