Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Hoeveel water heeft jouw kamerplant nodig?

Hoeveel water heeft jouw kamerplant nodig?

Vind jij dat nou ook zo gezellig in huis, een paar leuke kamerplanten? Staande hoge planten of kleine hangende planten, het oogt fantastisch en brengt sfeer in je huiskamer. Het idee is leuk, maar hoe vaak hoor je veel mensen niet zeggen, die dingen gaan bij mij allemaal dood. Wij hebben een aantal tips voor je, zodat je volop en lang kan genieten van je kamerplanten.

Hoe moet je ze water geven?

Misschien klinkt het vreemd, maar doodsoorzaak nummer één is toch wel het overmatig water geven. Natuurlijk moet je ze niet te weinig geven, maar te veel water geven is snel gebeurd. De logica ligt in het feit dat je ziet dat de plant zijn bladeren een beetje laat hangen en vervolgens pak je de bloemengieter en geeft de plant nog wat water, terwijl dat in beginsel al een teken was dat de plant al te veel water heeft gehad en aan het verdrinken is.

Er wordt ook vaak gewoon een bloemengieter gevuld met koud water en daarmee worden de planten dan water gegeven. Er zijn veel planten die daar gevoelig voor zijn. Het is beter om je gevulde gieter na iedere watergeef beurt direct weer te vullen en ergens te laat staan. Zo komt het water in je gieter lekker op kamertemperatuur. Het is nog beter om je bloemengieter met regenwater te vullen, want daar zit veel minder kalk in.

Verwijder de oude bladeren

Zodra je oude bladeren aan je kamerplant ziet zitten, haal deze dan weg. Je plant probeert dit blad namelijk zo lang mogelijk te redden en steekt daar veel energie in. Daarom kan je deze bladeren beter weghalen, zodat de plant zijn energie kan steken in de gezonde bladeren of bloemen.

Zet je plant op de juiste plek

Niet iedere plant kan je op dezelfde plek in je woonkamer zetten. De ene plant heeft nou eenmaal meer licht nodig dan de andere. Bekijk dus voordat je een plant aan wil schaffen, waar je hem neer wilt zetten en bekijk dan hoeveel licht of zon daar komt. Met die informatie in je achterhoofd kan je een plant uitzoeken, die het perfect zal doen op die plek.

Verplaats je planten niet te veel

Dan komen we gelijk bij het volgende punt, het verplaatsen van je planten. Als je een plant hebt gekocht voor een specifieke plek in je woonkamer, is het dus niet verstandig om hem daarna toch maar ergens anders neer te zetten. Het is sowieso af te raden om planten van hun vaste plek weg te halen. Hoe idioot het ook mag klinken, maar een plant raakt gewend aan zij plekje.

Ga voor de makkelijke weg

Ben jij niet zo’n groene vingers type en wil het na de zoveelste poging nog steeds niet lukken, ga dan voor de kunstplanten en bloemen. Deze blijven altijd goed en met de kwaliteit van vandaag de dag zijn ze bijna niet meer te onderscheiden van echte planten.