Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld 1-2 werkdagen in huis       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Hoe weet je of een glasschilderij iets voor je is?

Hoe weet je of een glasschilderij iets voor je is?

Tegenwoordig komen de glasschilderijen steeds vaker voor in een interieur. Je hebt natuurlijk heel veel verschillende afbeeldingen wat betreft de glasschilderijen. Maar ook de materialen van een glasschilderij kunnen verschillend zijn. Je bent nu vast heel erg nieuwsgierig geworden?

Een glasschilderij, wat is dat eigenlijk?

Een glasschilderij is een fotoprint met een hoge kwaliteit dat op plexiglas gedrukt is. Plexiglas is UV-werend doordat het behandeld is. De dikte van het plexiglas is heel erg verschillend tot een gemiddelde dikte van vijf millimeter. Bij een glasschilderij is de diepte en de glans die door het glas komt het bijzondere aspect. Door de glans op het schilderij springen de kleuren en lijnen er heel erg uit. Je hebt de keuze uit verschillende soorten en maten van glasschilderijen. Je kunt het niet zo gek bedenken of je kan het wel vinden van dieren tot auto’s en zelfs landschappen. Je kunt ook glasschilderijen vinden in luiken.

Een glasschilderij, hoe wordt het gemaakt?

De speciale uitstraling van een glasschilderij wordt verkregen door de speciale printtechnieken. Wanneer er een keuze gemaakt wordt wat betreft foto of print wordt deze afgedrukt op een vier millimeter dik hoge kwaliteit plexiglas. Doordat de achterkant van het schilderij wit is komen de kleuren en de details van de foto naar voren waardoor dat naar voren springt. Door het heldere plexiglas krijg je diepgang in het schilderij. Door de speciale uitstraling die het schilderij krijgt past het in elke woonstijl. Om de ruimte in je huis een luxere uitstraling te geven is een glasschilderij een goede optie. Het schilderij wordt door het plexiglas beschermd voor invloeden die van buitenaf komen zoals regen en zonlicht. Dat is ook de reden waarom een glasschilderij buiten kan hangen omdat het van plexiglas is en niet verkleurd door de weersinvloeden. Het biedt dus mogelijkheden omdat het onder een overkapping gebruikt kan worden maar ook in een buitenruimte.

Glaskunst eeuwenoud: het gebrandschilderde glas

Tegenwoordig noemen we het een glasschilderij maar eigenlijk is het een gebrandschilderd glas. Dit is een techniek dat al eeuwenoud is en daarom is het glas schilderen ook niet bepaald nieuw. Doordat ze het een andere benaming hebben gegeven is het nieuw, maar de officiële naam geeft aan waar het echt om gaat.

Er is wel een verschil tussen een eeuwenoud gebrandschilderd glas en een glas schilderij van tegenwoordig. Eeuwen geleden kon er niet echt goed een egaal glas gevonden worden voor het schilderij. Daardoor kwamen er luchtbelletjes in dat met het brandschilderen ook niet meer weg te werken was. Juist daardoor kreeg het schilderij oneffenheden. Er zijn natuurlijk wel mensen die juist vinden dat het schilderij hierdoor zijn charme kreeg maar er zijn tegelijkertijd ook mensen die veel liever een perfect schilderij aan de muur hebben hangen.

Met het glasschilderij van tegenwoordig is het perfecte schilderij voor die mensen mogelijk omdat er nu modern glas gebruikt wordt. Dit glas voorkomt oneffenheden dus daar zijn niet bepaald zorgen meer over. Nu kan er meer gekeken worden naar het ontwerp en de compositie van het schilderij maar ook naar de kleuren.

Een schilderij wil je mooi vinden dat is bij een glasschilderij net zo. Daarom is het goed om te kunnen genieten van de bijzondere techniek of de compositie die er gebruikt is bij het glasschilderij. Je kunt natuurlijk ook een glas schilderij cadeau doen aan iemand. Houdt er dan wel rekening mee dat de kleuren overeenkomen met het interieur van de persoon.

Welke sfeer kies je voor een glasschilderij?

Wanneer je een wanddecoratie gaat aanschaffen is dit vaak een bepalende factor voor de uitstraling en de sfeer in de ruimte waar je het gaat hangen. Het kan zelfs zo zijn dat de sfeer extra versterkt wordt. Bij een interieur met veel hout en Afrikaanse beelden past een wild life schilderij heel erg versterkend. Bij een design interieur pas een verstild portret heel mooi. Daarom is het goed om het interieur goed in je op te nemen zodat je de juiste afbeelding, kleuren en afmetingen van het glasschilderij kiest. Het is in elk geval zo dat het glasschilderij de aandacht trekt.

Wil je iets luxe of moderns in je interieur aan de muur hebben dan is een glasschilderij zeker een optie.