Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Hoe kies je een onderzetter voor je huis?

Hoe kies je een onderzetter voor je huis?

Iedereen geniet op zijn tijd graag even van een lekker warm of koud drankje. Echt even een momentje om tot rust te komen. Wat een klein nadeel is van een vol glas limonade op tafel, er kan wel eens condens gevormd worden. Of je zet je koffie neer en er gaat wat koffie over de rand van de beker.

Op die manier krijg je vlekken of kringen in het blad van je tafel. Deze wordt daar natuurlijk niet mooier van. Om te voorkomen dat je een nieuwe tafel moet gaan kopen is het daarom verstandig om vlekken te voorkomen en onderzetters gebruiken.

Waar komen onderzetters vandaan?

In de 19e eeuw gebruikte men in cafés stukken stof of vilt. Deze werden op de drank gelegd om te voorkomen dat er insecten of vuil in de drank terecht zouden komen. De eerste wegwerponderzetters werden in 1880 gemaakt.

Zo werden rond 1900 bierviltjes ontwikkeld. In de meeste gevallen werden die versierd met de naam van de drukkerij. Omdat de bierbrouwerijen snel doorhadden dat onderzetters een goede manier van reclame maken was namen die dit voorbeeld snel over.

Waarvan worden onderzetters gemaakt?

Tegenwoordig kan je onderzetters kopen in alle soorten, maten en met of zonder print. Ze zijn er van plastic, kurk, marmer, glas of rvs. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Kurk heeft de eigenschap om heel snel veel vocht op te kunnen nemen. Dit kan bij een grote hoeveelheid echter verzadigd raken zodat je tafel alsnog beschadigd.

Het voordeel van een onderzetter van kurk is dat deze erg goedkoop in aanschaf is en daarnaast ook nog duurzaam. Marmer is erg mooi maar dit heeft als nadeel dat het behoorlijk zwaar is. Het zou ook nog krassen in je tafelblad kunnen veroorzaken. Het is wel ideaal om buiten te gebruiken aangezien een marmeren onderzetter tegen alle weersomstanden kan en niet wegwaait als het gaat stormen.

Een onderzetter van glas is mooi maar deze zou kunnen breken. Het voordeel van glas is dat je het makkelijk schoonmaakt en dat het geen geuren, kleuren of smaken opneemt. Plastic is ook goed schoon te houden maar helaas niet duurzaam. Kies je voor rvs dan heb je mooie onderzetters die duurzaam zijn. Toch kunnen hier weer vlekken op achterblijven die je er moeilijk afkrijgt.

Waar kan je onderzetters kopen?

Zie je het wel zitten om een mooie set onderzetters in huis te halen? Er zijn een groot aantal winkels waar je terecht kan als je een keuze wil maken. Hou je ervan om uit heel veel onderzetters te kiezen? Online is er een heel groot aanbod te vinden.

Je kan onderzetters kopen in alle mogelijke formaten. Het is ook mogelijk om onderzetters te bestellen en deze te laten bedrukken met je eigen logo of foto. Omdat er zoveel te kiezen valt is er voor iedere stijl, smaak en wens een geschikte onderzetter te vinden. Met een onderzetter op tafel zijn kringen en vlekken voorgoed verleden tijd!