Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Wat is een zoutsteenlamp en hoe werkt het

Wat is een zoutsteenlamp en hoe werkt het

Er zijn maar weinig dingen in het leven die zo rustgevend en ontspannend zijn als de warme gloed van een kampvuur en een zoutlamp biedt thuis een vergelijkbare sfeer. Zoutlampen zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen, samen met enkele explosieve beweringen over hun voordelen en waarom houdt iedereen van deze lampen?

Wat is een Himalaya-zoutlamp?

Himalaya roze zoutlampen zijn zeker een sfeervolle toevoeging aan iedere ruimte. Ze zijn gemaakt van roze zoutkristallen die aan de rand van het Himalaya-gebergte zijn gewonnen en variëren in kleur van lichtroze tot roze met een oranje tint, afhankelijk van de mineraalconcentratie.

Doe in de zoutlamp wel een ouderwetse gloeilamp die warmte afgeeft, geen Led-lamp, want die geeft geen warmte af. Er zitten namelijk een soort ionen in zout, ook wel bekend van een luchtreiniger die ze een ionisator noemen. Deze wordt gebruikt bij allergieën. De ionen halen de schadelijke deeltjes uit de lucht en de luchtdeeltjes worden positief geladen. Het is niet wetenschappelijk bewezen maar er zijn voldoende mensen die hier baat bij hebben.

Waarom is Himalayazout roze?

Keukenzout is in de eerste plaats alleen maar natriumchloride. Himalayazout is dat ook echter, maar bevat ook mineralen zoals magnesium, kalium en zink. Sporenmineralen geven zoutlampen hun tint, die kan variëren van lichtroze tot donkeroranje tot roze.

De voordelen van Himalaya-zoutlampen

• Zoutlampen zijn decoratief in veel kamers in je huis en dus een leuke aanvulling bij je decoraties.
• Geweldig nachtlampje en lamp bij weinig licht
• Voordelen van de Himalaya-zoutlamp voor schone lucht en minder allergieën. Onderzoek heeft aangetoond dat verschillende kleuren licht het lichaam op verschillende manieren beïnvloeden Helaas zenden veel moderne lichtbronnen zoals mobiele telefoons, tablets, computers en tv's veel blauw licht uit en velen van ons besteden een groot deel van de tijd aan het staren naar deze schermen, vooral 's avonds.
• Zoutlampen bieden daarentegen een warme oranje gloed, vergelijkbaar met de oranje tinten in een kampvuur of bij kaarslicht. Om deze reden zijn ze een geweldige lichtbron voor 's avonds en kunnen ze zelfs als nachtlampje worden gebruikt zonder de slaap negatief te beïnvloeden.

Voordelen van licht- en kleurentherapie

Deze rustgevende lampen kunnen ook helpen bij het stimuleren van de stemming en het energieniveau. De zachte oranje tinten zijn een van de rustgevende kleuren die vaak worden gebruikt om de stemming te kalmeren en de focus te vergroten.

Hoe een zoutlamp van hoge kwaliteit te kiezen

Zoutlampen zijn goedkoper dan veel andere soorten lampen, en van hoge kwaliteit gaan ze tientallen jaren mee. Als je geïnteresseerd bent in het toevoegen van een zoutlamp aan je huis, kies dan een lamp met deze eigenschappen voor de beste kwaliteit:

• Donkergekleurde lampen worden doorgaans als hogere kwaliteit beschouwd. Lampen moeten aangeven dat ze 100% Himalayazout zijn, aangezien goedkope imitaties zout van mindere kwaliteit kunnen gebruiken.
• Hoe groter de zoutlamp, hoe groter het effect. Kleinere lampen wegen 3-4 kg
• Ruw oppervlak - Het oppervlak van een zoutlamp bepaalt zijn hygroscopisch potentieel. Robuuste lampen hebben een groter oppervlak dan gladde en gepolijste lampen.
• De hygroscopische voordelen zijn te danken aan het zout en de warmte samen, dus het is belangrijk om een warmt producerende lamp te gebruiken. LED-lampen bereiken dit niet.