Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld 1-2 werkdagen in huis       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Glasschilderij kopen: waar moet ik op letten?

Glasschilderij kopen: waar moet ik op letten?


Een glasschilderij kopen en benieuwd waarop te letten? Het is een prachtig sierstuk aan de muur, mits u daar de goede keuze voor maakt. We krijgen regelmatig vragen van klanten, die zich afvragen hoe ze de glazen schilderijen op de beste manier kunnen beoordelen.

Het is ten eerste belangrijk om uit te gaan van uw eigen passie of voorkeur. Als u het glasschilderij koopt voor bij u aan de muur is het vooral belangrijk dat u het mooi vindt. Een goed schilderij koopt u om keer op keer van te genieten. Dankzij het gebruik van bijzondere kleuren of dankzij de mooie compositie, afhankelijk van wat u raakt. Daarnaast is het handig om iets meer te weten over de manier waarop een schilderij van glas wordt gemaakt.

Glasschilderij bestellen

Eeuwenoude glaskunst: gebrandschilderd glas


We spreken tegenwoordig van een glasschilderij, maar eigenlijk is er sprake van gebrandschilderd glas. Dit is een eeuwenoude techniek, waardoor ook de schilderijen van glas eigenlijk niet nieuw zijn. De benaming is nieuw, terwijl de officiële naam van de glaskunst veel beter aangeeft waar het daadwerkelijk om gaat.

Toch is er wel een belangrijk verschil. Honderden jaren geleden lukte het nog niet zo goed om volledig egaal glas te maken. Daardoor kwamen er luchtbelletjes in terecht, iets dat met het brandschilderen niet meer weg te werken viel. Daardoor kon het schilderij wat oneffenheden bevatten. Veel mensen vinden dit de schilderijen van glas hun charme geven, maar anderen hebben liever een perfect plaatje aan de muur hangen.

Dat perfecte plaatje met een glasschilderij is nu veel beter mogelijk, omdat er gebruik gemaakt wordt van modern glas. Dat voorkomt dat er oneffenheden kunnen optreden, zodat u zich daar geen zorgen meer over hoeft te maken. In plaats daarvan is het voldoende om goed te kijken naar het ontwerp en de compositie, net als het gebruik van bepaalde kleuren.

Net als bij een normaal schilderij aan de muur is het belangrijk dat u het mooi vindt. Geniet van de bijzondere techniek die er wordt gebruikt op het glas of kies een exemplaar met een mooie compositie. En wilt u het glasschilderij aan iemand cadeau doen? Probeer er dan voor te zorgen dat de kleuren contrasteren met de rest van het interieur of daar op een mooie manier bij aan zullen sluiten.

Zonder oneffenheden: modern glas


Als u wilt weten waarop u moet letten als u een glasschilderij wilt kopen is het goed om te weten dat u niet meer naar oneffenheden in het glas hoeft te kijken. Modern glas voorkomt dat er bubbeltjes in kunnen ontstaan, waardoor u daar geen last meer van zal hebben. In plaats daarvan is er sprake van een effen geheel, om dat netjes aan de muur te hangen en vervolgens van te genieten. De ontwerpen die u bij ons kunt bestellen zijn tot in detail hoogwaardig afgewerkt. Dat betekent een vlak en stralend geheel, waardoor de compositie zo goed mogelijk tot z’n recht zal komen. Er is geen sprake van bubbeltjes of andere oneffenheden, die de aandacht af zouden kunnen leiden van het ontwerp waar het om gaat. De toepassing van modern glas zorgt er op die manier voor dat het glasschilderij er een stuk beter uitziet dan de modellen van jaren geleden.

Ontwerpen om van alles te ontdekken


Wilt u de ontwerpen en composities goed bekijken, om daar een goede keuze uit te maken? Kies dan een model dat qua kleuren past bij uw interieur of zorgt voor een interessant contrast. En probeer daarnaast op zoek te gaan naar een model dat u kan blijven verbazen. Als er sprake is van meer detail kan dat er makkelijk voor zorgen dat u iedere keer weer iets anders kunt ontdekken. Dat betekent in de praktijk dat u er goed naar kunt blijven kijken, zonder dat dit na verloop van tijd zal gaan vervelen.

Op die manier hangt u niet zomaar een glasschilderij aan de muur. In plaats daarvan zorgt u voor een model dat keer op keer de interesse kan blijven wekken. Om er bij een bijzondere lichtval of op een ander moment van de dag bovendien weer een keer wat anders in te zien. De ideale keuze voor aan de muur, omdat u op die manier voorkomt dat het na verloop van tijd saai kan gaan worden.

Online bestellen en verzenden: zorgvuldigheid geboden


Enthousiast over het bestellen van een glasschilderij, nu u beter weet waar u op dient te letten? U kunt online een van de glasschilderijen bestellen. Wij gaan daar bovendien op een zorgvuldige manier mee om, door er even goed de tijd voor te nemen. Dat komt de afhandeling ten goede, zodat u kunt rekenen op een mooi exemplaar dat u zonder problemen aan de muur kunt hangen. Op die manier bestelt u een glasschilderij, waar u vervolgens jaren met veel plezier gebruik van kunt maken.