Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Hoe gebruik je knoflook zonder vieze handen te krijgen?

Hoe gebruik je knoflook zonder vieze handen te krijgen?

Knoflook, het broertje van de ui, bieslook, sjalot en prei. Een heerlijke smaakmaker en ook nog eens heel gezond. Knoflook vergroot namelijk je weerstand en is goed voor je hart en bloedvaten. Maar oh wat kan het stinken! En dat is iets dat willen we liever niet. Zeker als we het geschild en gesneden hebben kunnen je handen behoorlijk lang ernaar blijven ruiken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de geur die over doet blijven na het eten. Zijn er manieren om daar vanaf te komen? Ja, die zijn er zeker. Wij hebben wat werkende tips voor je en de middelen ervoor zijn eigenlijk wel in ieder huishouden te vinden. Dus vanaf vandaag geen enkele reden om geen knoflook meer te willen pellen.

Knoflook pellen zonder dat je handen gaan stinken

Neem een klein glazen potje en doe hier de knoflook in zijn geheel in. Dan doe je de deksel erop en ga je flink schudden. De schil zal loslaten en dan kun je de grote knoflook schil/roos eruit halen. Even dan nog doorschudden en dan zal je zien dat alle teentjes zijn gepeld. Hierna kun je dan de teentjes persen in de zogeheten knoflookpers. Heb je eenmaal de knoflook gepeld en misschien nog wat tenen over die niet gelijk gebruikt gaan worden? Die kun je dan in een zakje doen in invriezen en zo blijven ze goed bewaard. Ook kun je de tenen in een glazen potje met olie doen om ze goed te conserveren.

Ik heb de knoflook gesneden en stinkende handen. Wat nu?

Daar zijn enkele tips en trucjes voor en we zullen de beste voor je benoemen. Wrijf je handen na het snijden langs een roestvrij stalen wasbak of wellicht het lemmet van je mes. De geur zal vrijwel meteen verdwijnen. Gebruik je het lemmet van je mes? Dan dit even doen onder warm water. Een ouderwets middels is ook insmeren met tandpasta, even laten opdrogen en daarna afwassen met water en weg is de geur. Wat ook een goede tip is: was je handen eerst met een goede hoeveelheid zout. Pas daarna afspoelen met water en weg is de geur. Het zout kun je eventueel ook vervangen door peterselie, citroen, bak soda of gebruikt koffiedik. Met koffiedik kun je trouwens ook direct de geur van zalm, ui en koriander verwijderen.

Preventief maatregelen nemen om stinkende handen te voorkomen

Je kunt natuurlijk ook van te voren er al voor zorgen dat je handen niet naar knoflook gaan stinken. Daar zijn zeker ook mogelijkheden voor. Voorkomen is beter dan genezen zeggen ze ook weleens. En ook hier is het een gevalletje wat je kunt voorkomen door alvorens je gaat snijden je handen nat te maken. Je voorkomt hiermee dat je de knoflook aan je vingers blijft plakken plus dat de geur bijna niet meer aan je vingers blijft hangen. Dan is er nog een andere en ook een makkelijke oplossing, trek huishoud handschoentjes aan. Na gebruik zo in de prullenbak en weg is de nare knoflooklucht. Vanaf nu kun dus ook jij optimaal van je gerecht met knoflook genieten zonder vuile handen te krijgen!