Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Een schilderij op glas misstaat in geen enkele woonkamer

Een schilderij op glas misstaat in geen enkele woonkamer

In ieder huis hoort er een vorm van wanddecoratie of kunst aan de muren te hangen. Het zorgt voor sfeer in je woonkamer maar ook in de rest van je huis. Je kunt er onder meer mee laten zien waar jouw interesses liggen maar je kunt er ook jouw mening mee uiten. Uit onderzoek blijkt dat wanddecoratie in het algemeen en kunst in het bijzonder een positieve bijdrage leveren aan zowel jouw lichamelijke als geestelijke gezondheid. Er zijn vele vormen van wanddecoratie mogelijk. Een daarvan is een schilderij op glas. Deze zijn er in allerlei vormen, maten en thema’s.

Hoe wordt een schilderij op glas gemaakt?

Een schilderij op glas heeft, mits het van goede kwaliteit is, altijd een bijzondere uitstraling. Een veel gestelde vraag is hoe een glasschilderij nu precies wordt gemaakt.

Glasschilderijen zijn er al eeuwenlang. Het is dus zeker geen trend van de laatste decennia. Je kunt in principe stellen dat het de moderne versie is van het oude gebrandschilderd glas dat in vroegere tijden door ambachtslieden werd gemaakt. Natuurlijk zijn de technieken en materialen die hierbij worden gebruikt, gemoderniseerd en helemaal van nu.

Bij het maken van een glasschilderij wordt er over het algemeen gebruikgemaakt van hoogwaardig plexiglas met een dikte van vier millimeter. Hierop wordt een foto van hoge kwaliteit geprint waarbij er gebruik wordt gemaakt van speciale technieken. Dit leidt tot een perfect resultaat.

Met het printen van de foto alleen, zijn we er nog niet. Doordat de achterzijde van het glasschilderij een geheel witte afwerking heeft, worden de details en de kleuren van de afbeelding extra benadrukt. Het lijkt net of ze er echt uitspringen, wat voor een geweldig mooi effect zorgt. Het schilderij gaat er als het ware door leven.

Waar je op moet letten bij het kopen van een glasschilderij

Glas maken is een ingewikkeld procedé. Voorheen was de kwaliteit van het glas ook niet altijd heel consistent. Veelal had het glas bepaalde oneffenheden zoals bijvoorbeeld bubbeltjes. Dit had tot gevolg dat de afbeelding van mindere kwaliteit was.

De glasschilderijen van vandaag de dag zijn gemaakt van modern hoogwaardig glas. De kwaliteit van glasschilderijen is de afgelopen jaren dan ook met sprongen vooruit gegaan. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er oneffenheden gaan voorkomen, wanneer je een glasschilderij in de woonkamer wilt ophangen.

Dit maakt het dus allemaal een stuk eenvoudiger. Dit geldt ook voor de montage van het glasschilderij. Dit wordt namelijk geleverd met een handig ophangsysteem. Je hoeft alleen maar een goede plek uit te kiezen en de gaatjes voor de schroefjes in de muur te boren. Je hoeft dan ook echt geen ervaren klusser te zijn om de glasschilderijen op te kunnen hangen.

Om jouw favoriete schilderij helemaal tot zijn recht te laten komen, is het natuurlijk wel belangrijk dat je een goede plek uitkiest. Daarnaast is het ook heel mooi als de kleuren van de muur en het schilderij goed met elkaar matchen. Kiest je bijvoorbeeld voor een zwart-wit glasschilderij van een van jouw favoriete filmsterren in de woonkamer, dan komt dit het best tot zijn recht door het op een donkere muur te hangen.

Als je spots in de woonkamer hebt, geeft het een mooi effect om het schilderij te belichten. Door te spelen met het licht krijg je in de avonduren een heel mooi effect. Dit is helemaal het geval als je jouw filmsterren op glas met een schilderijspot belicht. Deze zijn in enorm veel variaties verkrijgbaar.

Verschillende thema’s van landschappen of steden tot filmsterren

Zoals gezegd zijn er glasschilderijen er niet alleen in verschillende maten en vormen maar ook in allerlei thema’s.

Of je nu van natuur, steden of van bijvoorbeeld films houdt, er is voor iedereen is er wel een thema te vinden waarmee de wanden in de woonkamer kunnen worden aangekleed. Een schilderij op glas brengt natuurlijk ook veel sfeer in de slaapkamer of andere vertrekken van jouw woning.

Glasschilderijen met natuur thema’s zijn er in vele varianten. Dieren doen het altijd heel goed. Hoe mooi is het niet om een glasschilderij van een imposante leeuw of olifant in jouw woonkamer of werkkamer te hebben. Er zijn ook glasschilderijen met prachtige landschappen verkrijgbaar. Zo haal je de natuur in huis.

Naast natuur zijn er ook diverse andere thema’s. Ben jij bijvoorbeeld een filmliefhebber, dan kun je ervoor kiezen om een schilderij op glas met jouw favoriete filmsterren in de woonkamer op te hangen.

Door meerdere schilderijen met filmsterren te combineren versterk je het thema. Door rechthoekige en ronde vormen met elkaar te combineren, wordt het ook nog wat spannender. In combinatie met een sfeervolle verlichting, maak je van jouw woonkamer een echte thuisbioscoop met een heel unieke sfeer. Hoe leuk is dat?

Zoals gezegd is er daarnaast nog genoeg keuze glasschilderijen met andere thema’s, zoals steden, auto's, de zee en de prachtige onderwaterwereld.