Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Een saaie tuintafel weer gezellig maken

Een saaie tuintafel weer gezellig maken

We kennen dat wel, het weer is mooi de temperatuur is goed en dat willen we heel graag buiten aan de tuintafel eten of lekker gaan barbecueën. Dan wil je natuurlijk wel dat de tuintafel een gezellige sfeer uitstraalt. Misschien dat we eens kunnen kijken of we wat tips hebben.

Tips om die saaie tuintafel wat gezelliger te maken

Een saaie tuintafel is toch zeker niet wat we allemaal zo gezellig vinden. Daarom hebben we een aantal mooie tips waar je vast wel wat mee kan doen:

Een tafelkleed om mee te beginnen

Wanneer je een tafelkleed op je tuintafel legt kan je gaan voor een linnen kleed maar ook voor een tafelkleed met coating. Op die manier kan je het kleed makkelijk schoonmaken met een vochtig doekje. Het tafelkleed kan een effen kleur zijn maar een print er op is ook erg leuk. Wanneer je een effen kleur van het tafelkleed gebruikt dan behoudt je wel de rust. Later kan je het dan alsnog opleuken met wat accessoires. De basis heb je dan toch al gelegd want het tafelkleed is toch waar je mee begint. Wanneer je een houten tafel hebt is het beter om geen tafelkleed te gebruiken.

Servies en bestek op de tuintafel

Wanneer je servies op de tuintafel wilt gebruiken zorg er dan voor dat het ook match met het tafelkleed. Het is goed als je dan je servies wat betreft kleur en stijl aanpast zodat het één geheel is. Wanneer je dan het bestek er naast legt maak je het geheel mooi af. Dit is dan toch wel een tuintafel waar je nu al een echt thuisgevoel van krijgt?

Bloemen en planten op de tuintafel

Je hebt vast wel planten in de tuin staan. Daarom is het wel zo leuk als je ook iets van planten en bloemen op je tuintafel zet. Je kunt een plantenbak of een vaas met gekleurde bloemen of takken op de tafel zetten. Het mooie is dat je daar steeds weer wat anders mee kan doen. Er zijn heel erg veel verschillende bloemen en planten die je dan kan combineren op de tuintafel. Hoe leuk is het als je zelf veel bloemen in je tuin hebt om deze te plukken en in vaasjes op de tuintafel te zetten?

Verlichting bij de tuintafel

Wanneer het donker begint te worden wanneer je nog lekker volop geniet aan de tuintafel is het wel zo fijn dat er ook wat verlichting is. Wanneer je in de tuin al wat tuinverlichting hebt dan kan je overwegen om boven de tuintafel een slinger met lichtballetjes te hangen of wat lantaarntjes aan een draad spannen. Je kunt ook zeggen dat je kaarsjes op de tafel zet maar ook wat verdeeld door de tuin heen. Dit geeft een warme en gezellige sfeer. Wanneer je geen stroom in de tuin hebt is het juist een mooie sfeermaker om kaarsen te gebruiken.

Accessoires voor de tuintafel

Om de tuintafel net dat beetje meer sfeer te geven kan je er wat leuke accessoires aan toe voegen. Je kunt dan ook denken aan een plaid, kussentjes, kandelaars voor op de tuintafel. Zonder accessoires is de tuintafel niet af! Je kunt natuurlijk altijd met een thema werken.

Tips voor de styling van de tuintafel op jouw terras

Het is altijd belangrijk dat de styling van de tuintafel er goed uit ziet. Daarom hebben we juist daar nog wat tips over:

Onderhoud van de tuin rondom je tuintafel

Je wilt natuurlijk heerlijk kunnen genieten wanneer je aan de tuintafel heerlijk zit te eten. Daarom is het belangrijk dat je de storende elementen verwijderd. Zo is onkruid vaak de meest storende elementen die je dan tegen komt. Zorg er daarom voor dat je de tuin goed onderhoud. Je kunt dan alleen maar nog meer genieten van tuin.

Comfort voor de tuintafel en alles wat erbij hoort

Wanneer je heerlijk buiten aan de tuintafel eet wil je ook graag dat de stoelen comfortabel zitten. Je zit er natuurlijk niet even maar toch wel een lange poos. Misschien heb je wel stoelen waar je een kussentje in moet doen. Dan kan je voor een kussentje gaan die past bij het totaalplaatje.