Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Een feestelijk gedekte tafel

Een feestelijk gedekte tafel

Geef eens een etentje en ontdek hoe je kunt eten, drinken en vrolijk kunt zijn rond de meest leuke zelf ontworpen feestelijke gedekte tafel. Hierbij wat tips om de tafel te dekken, van lepel tot middelpunt.

Eenvoud is de sleutel maar niet ouderwets

Het is moeilijk om eenvoudig te zijn. Maar voor dinertjes en feestdagen is eenvoud soms de sleutel. Borden met juweelkleurige accenten geven stijl aan de gedekte tafel, maar kies zeker voor rood en blauw voor tafelkleed en servetten, wit is zo ouderwets. De tafel zal er eleganter uit zien en je gasten zullen zich comfortabeler voelen.

Houd het in stijl

Serviesgoed, bestek en servetten moeten in dezelfde stijl zijn. De tafel, die rijkelijk is versierd met voortreffelijke gerechten, ziet er slecht uit als je deze serveert op een gekleurd laken en wegwerpservetten. Het is belangrijk om ook de juiste kleur te kiezen zoals voor de servetten en het tafelkleed. Bij de voorbereiding van elk dinertje gaat meestal de aandacht vooral naar het menu, maar ook de aankleding en mooie tafelschikking zijn belangrijk. Een vakkundige voorbereiding van de tafel zoals bestek, borden en accessoires kan een lunch of dinertje naar een hoger niveau brengen.

Kaarsen en kandelaars

Brandende kaarsen op de dinertafel helpen bij het creëren van een intieme romantische sfeer, Maak echter geen veelgemaakte fout met te veel lampen, maar gebruik alleen kaarsverlichting. De tafel moet goed en gelijkmatig verlicht zijn. Te weinig kaarslicht geeft schemering, als je de borden niet op de tafel kunt zien staan ​​en de schaduw van de persoon die ernaast zit nauwelijks te raden is, dan zal het moeilijk om een ​​opgewekte stemming te maken. Een goed idee is drijfkaarsen in een grote glazen vaas of kom met water als centraal punt. Om kaarsen zo lang mogelijk te laten branden, leg ze een paar uur voor het diner in de vriezer.

Borden voor de feesttafel

Voordat je begint met het plaatsen van de borden op tafel, moet je het tafelkleed voorzichtig rechttrekken, de kleinste plooien verwijderen en pas daarna kun je de feesttafel versieren. Borden moeten voor de stoel van elke gast staan. Het is niet mooi om ze op de rand van de gedekte tafel te plaatsen. De optimale afstand is 2 cm van de tafelrand af.

De tafel dekken

Een tafel dekken is niet zo moeilijk als het lijkt. Hoe formeler het wordt, des te meer verwarring. De eerste en basisregel is. Het bestek wordt in de volgorde van gebruik geplaatst, van buiten naar binnen. Een tweede regel, op enkele uitzonderingen na, is. De vorken gaan naar de linkerkant van het bord en messen en lepels gaan naar rechts. De oestervork is de enige vork die rechts van het bord geplaats mag worden.

Dek de tafel tenslotte alleen af ​​met bestek dat je gaat gebruiken. Geen soep serveren? Dan is er geen soeplepel.

Een dinertje met kinderen

Dit zal de kinderen rond de tafel (en ook de grote kinderen) zeker prikkelen. Chocolade gouden munten maken het af. Verdeel ze en spreid ze over de tafel. Wanneer je decoraties zo verleidelijk zijn, zullen je tafel decoraties niet lang meegaan.