Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Het dienblad als styling: 5 leuke tips voor het interieur

Het dienblad is goed geschikt om de koffie mee te serveren. En tegelijkertijd is het dienblad geschikt voor heel ander gebruik, waardoor het een mooi element is in uw interieur.

Benieuwd hoe u met het dienblad voor mooie styling kunt zorgen? We zetten een aantal handige tips op een rij:

▪ Boeken op een dienblad
▪ Stapel een paar dienbladen
▪ Combineer leuke kleuren
▪ Hang een blad op
▪ Serveer de lekkerste koffie

Boeken op een dienblad


Leest u graag boeken? Of vindt u het in ieder geval mooi om er een paar neer te zetten of neer te leggen? Zomaar een stapeltje boeken straalt niet zoveel uit. Het ziet er eerder rommelig uit, waardoor dit over het algemeen geen goed idee is. Toch kan het mooier, door gebruik te maken van een dienblad. Op die manier krijgen zowel de boeken als het dienblad een mooie functie binnen de rest van het interieur.

Leg een dienblad op de koffietafel en stapel er een paar boeken op. Of leg de boeken op de kast met daaronder een dienblad. Het wordt daarmee heel duidelijk dat u de beide elementen er bewust heeft neergelegd, waardoor het niet rommelig over zal komen.

Stapel een paar dienbladen


Geen groot liefhebber van boeken, maar het dienblad wel op een mooie manier neerleggen? Dat kan bijvoorbeeld door een paar dienbladen op elkaar te leggen. Combineer ze op een mooie manier, zowel in de lengte als in de breedte. En let ondertussen op de kleuren van de modellen.

De dienbladen op zich zijn prachtig om te zien, waardoor het een goed idee is om ze op deze manier de aandacht te geven. Een mooie en makkelijke manier om het interieur een unieke uitstraling te geven, terwijl dat ondertussen niet veel hoeft te kosten.

Combineer leuke kleuren


Let er bij de dienbladen en andere elementen voor het interieur op dat de kleuren op een goede manier bij elkaar passen. Daarvoor heeft u in principe twee mogelijkheden:

▪ Kleuren combineren
Het is een goed idee om bepaalde kleuren op meerdere plaatsen in huis terug te laten komen. Heeft de wand een mooie blauwe kleur of is dat de kleur van een grote stoel? Laat het terugkomen in het dienblad. Op die manier ontstaat er een fijne rustige uitstraling, waardoor het interieur er mooier uit komt te zien.

▪ Contrasten aanbrengen
Kies ten opzichte van het blauw van de muur eens voor zwart of voor wit, waardoor er een opvallend contrast kan ontstaan. Maak het niet te ‘hard’, maar durf wel te spelen met de verschillende kleuren. Het contrast zorgt ervoor dat een interieur op een mooie manier tot leven kan komen.

De combinaties van kleuren maken de dienbladen een mooie verschijning, waardoor u er meer mee kunt doen dan alleen de koffie serveren.

Hang een blad op


Op een meer unieke manier aan de slag met een dienblad voor in het interieur? Hang er dan eens één op aan de wand. Niet zo gebruikelijk, en juist om die reden een uitstekend idee. Een opvallende verschijning die veel mensen meteen op zal vallen, om er een statement mee te maken.
,
Tip: geef het dienblad aan de wand bij voorkeur voldoende ruimte. Op die manier krijgt het de uitstraling die het verdient, zodat het dienblad goed op zal vallen.

Serveer de lekkerste koffie


En op een meer traditionele manier gebruik maken van een mooi dienblad? Dan is het natuurlijk mogelijk om daar gewoon de koffie op te serveren. En iets anders natuurlijk, zodat u iedereen lekker iets te drinken kunt geven.

Zorg er met het dienblad voor dat u in één keer alles mee kunt nemen, om daar samen van te genieten. En zet het dienblad op een mooie manier op tafel, zodat iedereen het drinken daar van af kan pakken.

Tip: een poef als bijzettafel? Die geeft veel sfeer, maar het is niet altijd makkelijk om het drinken erop te zetten. Met een mooi blad kan dat wel, omdat deze werkt als de bovenkant van een tafeltje. Een mooie manier om de poef alleen als tafel te gebruiken als u die nodig heeft.

Dienblad kopen: online assortiment


Op zoek naar een mooi exemplaar? U kunt online een dienblad kopen bij ons uit het assortiment. Vergelijk de verschillende mooie modellen. Goed geschikt om de koffie op te serveren en om op een andere manier gebruik van te maken binnen het interieur. Doe online inspiratie op met de verschillende dienbladen die er beschikbaar zijn, om die heel eenvoudig en vlot online te bestellen.