Decoratie voor een kleine tuin

Laden...
Decoratie voor een kleine tuin

Lastig om een kleine tuin zo inrichten dat het toch nog gezelligheid uitstraalt? Ben je gek, dat valt best wel mee. Met behulp van leuke tuindecoratie, kom je al een heel eind. Je kan veel tuindecoratie online kopen en met onze tips zal het je ongetwijfeld lukken om een leuke en gezellige tuin te creëren.

Stijl

Om te beginnen is het belangrijk om te weten welke stijl je als rode draad in je tuin en tuindecoraties terug wil laten komen. Er is genoeg decoratie voor in de tuin te krijgen, maar het mooiste is als het allemaal dezelfde stijl heeft natuurlijk, anders wordt het al snel een rommeltje. Je kan tuindecoratie online kopen, dat mooi bij elkaar past en daarmee zorg je voor eenheid in je tuin.

Verticaal

Kijk, als je de ruimte niet hebt om flink te kunnen tuinieren, dan ga je toch gewoon verticaal tuinieren. Je kan erg veel tuindecoratie online kopen, waarmee je erg leuk verticaal kunt tuinieren. Denk maar eens aan een simpele pergola, of een mooie klimop. Er is ook decoratie voor in de tuin te koop, waarmee je hele wanden kunt bedekken en waar je vervolgens weer je fleurige bloemen in kan zetten. Misschien klinkt het een beetje vreemd, maar je kan ook decoratie voor in de tuin kopen, waarmee je een verticale moestuin kunt creëren. Wat tuinieren betreft kan je dus vele kanten op.

Loungen

Lekker loungen in een kleine tuin is ook prima mogelijk. Er zijn tal van loungesets te koop, maar aangezien je een kleine tuin hebt en dan waarschijnlijk ook niet echt de ruimte hebt om iets op te bergen, is het verstandig om te kijken naar een lounge set, die gemaakt is om het gehele jaar buiten te kunnen staan.

Verlichting

De dagen om buiten te kunnen zitten worden steeds langer. Het blijft lekker lang licht, maar er komt een moment dat je moet zoeken waar je visite eigenlijk zit. Dan is tuinverlichting een echte sfeermaker. Het kan erg gezellig zijn als de buren een drankje komen doen, maar zodra het schemer wordt, is het handig als je de tuinverlichting aan kan doen, want zo voorkom je dat je tegen de hond zit te praten terwijl je eigenlijk in gesprek bent met de buurvrouw. Gebruik meerdere subtiele verlichting dat mooi verdeeld is en zeker niet te fel is. Fel licht is niet alleen erg ongezellig, maar trekt ook muggen aan en misschien schrik je dan ook nog eens van de buurvrouw.

Accessoires

Het is vrij eenvoudig om met leuke accessoires van je tuin een plek te maken waar je erg graag zit en mensen uit kan nodigen (ja ook de buurvrouw). Met leuke beeldje, bloemen en planten heb je al heel snel een bepaalde sfeer te pakken. Aangezien je niet zo gek veel ruimte hebt, is het verstandig om dit ook subtiel te doen, anders wordt het op zo’n kleine ruimte al snel te druk