Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

De deurklopper voor moderne en klassieke deuren

De deurklopper voor moderne en klassieke deuren

Een deurklopper kan aan een deur bevestigd worden in plaats van een bel. Er hoeft dan niet geklopt te worden met de vuisten maar dit kan dan met de deurklopper. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en materiaal.

De deurklopper

Een deurklopper is een stijlvol accessoire waar je een voordeur mee kan op sieren. Een deurklopper bestaat uit een ring en een houder. De houder is vaak op verschillende manieren bewerkt. Zo kan het een afbeelding hebben van een leeuw, uil of ander diersoort of figuur. Een bezoeker heeft de mogelijkheid om te kloppen in plaats van op de bel te drukken. Een deurklopper kan een gevoel van nostalgie geven.

De geschiedenis van de deurklopper

De deurklopper is er al sinds de late middeleeuwen. Toen was de deurbel nog niet eens uitgevonden. De deurkloppers werden in eerste instantie op poorten en voordeuren geïnstalleerd zodat bezoek zich kon aankondigen met de deurklopper. In die tijd werden ze in smeedijzer of brons uitgevoerd. Ze pasten vaak bij de stijl van het huis of het gebouw. In die tijd had je vaak de vormen de hamer en de ring. Op de beugels werden vaak versieringen aangebracht met afbeelden van dieren.

De deurklopper en zijn bijzondere rollen

Een deurklopper heeft natuurlijk de functionele eigenschap om bezoek aan te kondigen maar door de jaren heen hebben ze ook nog andere bijzondere functies gekregen:

In de middeleeuwen werd de deurklopper ook gebruikt om kerkasiel te krijgen. Wanneer iemand op de vlucht was dan wilden ze zo snel mogelijk de deurklopper in handen hebben omdat ze dan kerkasiel kregen.
Na de geboorte van een kind werd er om de deurklopper een witte lap gedraaid om het harde geluid te kunnen dempen. Wanneer de vrouw na zes weken weer naar de kerk gaat werd de doek verwijderd.
In de negentiende eeuw werd de deurklopper van de geliefde versierd door de jongemannen met bloemen of een sjaal. Op die manier betuigden ze hun liefde naar de vrouw.

Helaas is de deurklopper verdrongen door de moderne deurbel.

De voordeur iets extra’s geven met een deurklopper

Een deurklopper is niet alleen een vervanger van de moderne deurbel. Het kan ook evengoed een accessoire zijn om je voordeur op te sieren. Zo heb je ook nog eens verschillende uitvoeringen van een deurklopper. Bij decoaction.nl kan je deurkloppers vinden waarvan de houder de afbeelding heeft van een vogel, engel, leeuw, hert, uil en vele andere figuren.

Hoe werkt een deurklopper?

Bezoek kan zich op een nostalgische manier aankondigen wanneer ze de deurklopper gebruiken. Het geluid van de roffel weerklinkt door de hal en deels door het huis. Een deurbel heeft alleen een groter bereik als een deurklopper wat betreft het geluid. Omdat de deurkloppers een groot aantal varianten heeft, kun je een keuze maken uit de antieke of moderne deurkloppers.

Met een deurklopper een rustieke woning opknappen

Over het algemeen worden de deurkloppers gebruikt bij landelijke woningen, waardoor ze er statiger en majestueuzer uitgaan zien. De deurklopper herinnert iedereen er aan dat de tijd van de melkboer die aan de deur kwam en over de kasseien moest in plaats van over het asfalt wegen. Een deurklopper laat natuurlijk wel klasse en stijlgevoel zien.

Wanneer je een moderne voordeur hebt kan je hier ook een grote keuze aan deurkloppers voor vinden die passen bij jou voordeur. Zo kan je dan kiezen voor een minimalistische ronde deurklopper maar even goed voor een vierkante deurklopper.

Zoek je nog een mooie deurklopper?

Wil jij graag dat je gasten zich aandienen met een deurklopper en niet met een lelijk modern belletje? Dan zit je bij Decoaction.nl heel erg goed. Met een deurklopper ben je er van verzekerd dat je nog veel complimentjes gaat krijgen over de deurklopper. Wanneer je dan ook nog een deurklopper kiest die goed past bij jouw voordeur en huis dan zit je helemaal goed. Bij decoaction.nl is er genoeg keuze uit een deurklopper naar keuze. Wanneer je op zoek gaat naar de passende deurklopper dan geven je wel de tip mee om de deurklopper in dezelfde kleur te nemen als de klink van de voordeur. Dit geeft een mooi effect en maakt je voordeur in zijn geheel af.