Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Buitenthermometers, hoe werken ze nu eigenlijk?

Buitenthermometers, hoe werken ze nu eigenlijk?

Er zijn maar weinig mensen die niet weten wat een thermometer is. Om het weer te kunnen meten is het een van de meest bekende instrumenten. Dit komt voor het grootste deel omdat hetgeen wat er gemeten wordt ook meteen het meest besproken onderwerp is in Nederland. Namelijk de buitentemperatuur.

Simpel maar handig

Een buitenthermometer meet de temperatuur die het buiten is. Heel simpel. Het streepje van de thermometer gaat omhoog wanneer het warmer wordt en weer naar beneden wanneer de temperatuur daalt. Eigenlijk kunnen we het niet simpeler maken dan dat het is.

Voor jaren geleden zat er altijd kwik in de thermometers. Dit is niet meer zo. Kwik is namelijk giftig en mag er niet meer voor worden gebruikt. Het reservoir en ook de stijgbuis van de thermometers worden gevuld met gekleurde alcohol. Toch blijft het principe hetzelfde. Stijgt de temperatuur dan zet de vloeistof uit en gaat het metertje omhoog en bij dalende temperatuur is dat andersom.

Genoeg keuze in thermometers

Bij DecoAction is er genoeg keuze in de verschillende buitenthermometers die wij hebben. Wij bieden een leuk en ruim assortiment aan waardoor je niet maar vasthangt aan 1 model maar je de keuze hebt uit meerdere modellen. Een thermometer hoeft natuurlijk niet alleen maar functioneel te zijn maar het is ook enorm fijn wanneer een thermometer ook decoratief gebruikt kan worden.


Houd jij van en thermometer met een mooie bloemen decoratie of toch liever wat strakker? Dit zijn allemaal mogelijkheden die DecoAction in huis heeft.

DecoAction heeft niet alleen de normale thermometers maar ook de Galileo thermometer. Deze thermometer is een cilinder die gevuld is met ballen die exact uitgemeten zijn. In de cilinder zitten deze ballen in een bepaalde vloeistof. Door de temperatuur stijgen of dalen deze ballen. Dit komt door de dichtheid van de vloeistof die in de cilinder aanwezig is. Deze thermometer heeft een aparte manier van aflezen. Het maakt het je dus wel iets moeilijker dan de thermometer die we allemaal wel gewend zijn.

De groep ballen die bovenin de cilinder drijft daarvan kan je de temperatuur aflezen. Het is de onderste bal van de bovenste groep die de exacte temperatuur aangeeft. Liggen alle ballen op de bodem? Dan is het warmer dan dat de hoogste temperatuurbal aan kan geven. Buiten dat deze thermometer handig is om de temperatuur op af te lezen is hij ook zeer decoratief. Wel moet je deze op een veilige plaats zetten. Wanneer de thermometer valt is de kans dat hij breekt groot omdat hij veelal van glas is gemaakt.

Thermometer om aan je kozijn te hangen

Wil je niet per se naar buiten hoeven om te weten hoe warm of koud het buiten is? Dan zijn er ook thermometers die je aan je kozijn kunt bevestigen bij DecoAction te koop. Deze kun je dan gewoon van binnenuit aflezen. Je hoeft dus niet eerst je winterjas aan te trekken om te zien hoe koud het is. Deze thermometer is gemaakt van gietijzer en ziet er mooi en robuust uit. De modellen die bij DecoAction te koop zijn die zijn beide van Esschert Design.

Thermometer van leisteen

Een thermometer die bevestigd is op een leistenen plaatje. Erg mooi en past echt bij elk soort tuin. Houd er wel rekening mee dat het leisteen ook behoorlijk warm kan worden als de thermometer volop in de zon hangt. Raak het bordje dan dus ook niet zomaar ondoordacht aan want de kans dat je je verbrand is dan aanwezig.

Heb jij al een keuze kunnen maken uit al deze mooie thermometers? Bestel dan maar snel!