Metalen wanddecoratie wint de laatste jaren flink aan populariteit, onder andere dankzij het 3D effect waar dit voor kan zorgen. U hangt niet zomaar wat aan de muur, de decoratie lijkt tot leven te komen en geeft de wand als het ware meer glans. Hoe komt dit en wat maakt metalen wanddecoratie de laatste jaren zo populair? De decoratie wordt veelal met de hand vervaardigd en opgebouwd uit verschillende lagen. Daarnaast kiest u met decoratie in metaal voor een mooie duurzame oplossing, zodat u het milieu niet teveel belast.

Met de hand vervaardigd

De metalen wanddecoratie wordt over het algemeen met de hand vervaardigd. De kunstenaar maakt een ontwerp en bepaalt welke metalen er nodig zijn om tot de compositie te kunnen komen. Aan de hand daarvan wordt er een schets gemaakt, die de basis vormt voor de lagen die er worden gebruikt. De verschillende lagen binnen de metalen wanddecoratie zorgen ervoor dat hierin niet alleen de perceptie van diepte ontstaat, die diepte is daadwerkelijk aanwezig. Het laag voor laag opbouwen van de wanddecoratie in metaal zorgt ervoor dat deze daadwerkelijk tot leven kan komen aan de wand.

3D metalen wanddecoratie

Er ontstaat op die manier 3D metalen wanddecoratie, goed van kwaliteit en prachtig afgewerkt. De verschillende lagen metaal zorgen ervoor dat er een sprekend kunstwerk ontstaat, dat u op verschillende plekken in huis aan de muur kunt hangen. Bovendien is het metaal in verreweg de meeste gevallen 100% gerecycled, zodat u met metalen wanddecoratie een milieubewuste keuze maakt. Uiteraard heeft u de keuze uit verschillende thema’s voor aan de wand, zodat u dit goed af kunt stemmen op de rest van uw interieur.

Het metaal past goed binnen zowel een modern als een meer klassiek interieur. Het is een materiaal dat zowel een industrieel als een meer strak uiterlijk kan hebben, afhankelijk van het type compositie en de afwerking die u kiest.

Wanddecoratie in diverse thema’s

De metalen wanddecoratie is beschikbaar in verschillende thema’s. Onder andere de natuur speelt een belangrijke rol, door middel van mooie bomen en bijvoorbeeld dieren in metaal die u kunt bestellen. Zoekt u naar een vliegtuig, een mooie auto of wellicht een andere compositie? U kunt online verschillende soorten metalen wanddecoratie bestellen, wij zorgen voor een vlotte verzending naar uw adres. Heeft u vragen over de wanddecoratie in metaal? Neem contact met ons op voor meer informatie.