Een insectenhotel heeft vaak een ecologisch als educatief doel. Ze worden gemaakt uit verschillende soorten materiaal en Insectenhotels voor thuisstaan dikwijls in tuintjes maar ook in parken. Hiervan maken solitaire bijen vlinders en andere insecten graag gebruik van. Als u ze dan op een warme beschutte plaatst hangt zal het aantal insecten alleen maar toenemen. Denk bijvoorbeeld tegen een haag, schutting. Maar ook een stapel dood hout stenen zorgen al voor beschutte plekken voor onze insecten wereld.

Speciaal gemaakte insectenhotels bestaan vaak uit een houten behuizing. Deze kan opgedeeld worden in verschillende vakjes. Deze vakjes kunt u dan vullen met bamboe, rietstengels en steen met openingen takjes. van alles waar insecten de mogelijkheid hebben om tussen te huizen.

U zult op de manier bijen , hommels vlinders en allerlei insecten aantrekken in uw tuin. Leuk om aan andere te laten zien en hiermee te stimuleren. Kijk voor een aanbod aan insectenhotels eens op de website van DecoAction.nl