Meer sparen? Koop een spaarpot en ga die verplicht gebruiken. Deze 3 tips om meer te sparen helpen de spaarpot op een goede manier in te gaan zetten, zodat er aan het eind van de maand of aan het eind van het jaar een leuk extraatje over zal zijn.

Betaal met een briefje


Betaal voortaan bij voorkeur met briefgeld, ook wanneer het gaat om bijvoorbeeld €3,50. Door met een briefje van €5 te betalen zal er €1,50 wisselgeld terugkomen. Houd dat geld apart, stop het niet terug in de portemonnee. Eenmaal thuis gaat het wisselgeld in de spaarpot. Reken op die manier een bedrag van €8,50 af met een briefje van €10. De muntjes samen zorgen op jaarbasis gemakkelijk voor een paar honderd euro aan spaarkapitaal.

Bereken standaard wat meer


Meer structureel sparen op basis van alle gedane aankopen? Slimme spaarders berekenen zichzelf de kostprijs van een product, plus 10 procent extra. Een product van €25 kost dan dus eigenlijk €27,50. Reken het bedrag van €25 af en houd alvast €2,50 apart, om die vervolgens in de spaarpot te doen. Die 10% extra geeft de uitgaven over een jaar goed weer en zorgt voor een aanzienlijke spaarpot.

Stel een spaardoel vast


Sparen leuker maken om er eenvoudig voor te zorgen dat er meer geld in de nieuwe spaarpot zal verdwijnen? Het is een goed idee om een spaardoel vast te stellen. Bepaal bijvoorbeeld welke vakantie het komende zomer gaat worden of kijk uit naar een mooie nieuwe scooter of een auto. Een spaardoel maakt het gemakkelijker om dit vol te houden. Zorg er uiteraard wel voor dat goed duidelijk is welke stappen er reeds gezet zijn om bij het spaardoel aan te kunnen komen. Door de voortgang bij te houden blijft de motivatie automatisch hoger.

Spaarpot kopen


En in welke spaarpot gaat al dat wisselgeld en de extra berekende kosten om het spaardoel te bereiken? Er is niets zo leuk als online een spaarpot kopen om daar op die manier gebruik van te gaan maken. Gewoon voor eigen gebruik of om op een leuke manier cadeau te doen aan iemand anders. Er zijn allerlei mooie spaarpotten beschikbaar, van een bijzondere uit tot aan een stoere Hot Rod motor waar zelfs de stoerste mannen graag hun wisselgeld in zullen stoppen.